Nyt

Efter terrorangrebet i Jerusalem den 30. november. Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg)sør

Tre mennesker blev dræbt og seks blev såret i et skudangreb i Jerusalem torsdag. Angriberne blev skudt af tilskuere. Hamas siges at stå bag terroren.

Endnu en gang er Israel rystet af terror mod sine borgere, terror som ikke har andet formål end at ramme så mange civile som muligt.

To mænd åbnede torsdag morgen ild mod folk, der ventede på bussen i udkanten af ​​byen.

En 24-årig kvinde blev dræbt på stedet. En ældre mand og en ældre kvinde døde senere af deres kvæstelser, skriver Times of Israel.

NTB-Reuters-AP rapporterer om sagen.

Gerningsmændene siges at være tilknyttet terrorgruppen Hamas, og blev skudt på stedet af to soldater og en civil person, der befandt sig i området.

Ifølge politiet var de brødre på 38 og 30 år, og begge skal være blevet dræbt.

– To bevæbnede terrorister ankom til stedet i en bil og åbnede ild mod civile ved et busstoppested. De blev neutraliseret af sikkerhedsstyrker og civile, der var i nærheden, oplyser politiet.

På tæt hold

Her var der ikke tale om et angreb rettet mod militære mål, hvor også civile ved et uheld blev ramt. Hele formålet var åbenbart at dræbe civile.

Overvågningsvideo viser en bil, der holder lige uden for busstoppestedet på en motorvej. To mænd stormer ud, bevæbnet med pistoler og automatvåben. På tæt hold skyder de mod menneskemængden. Få sekunder senere løber de tilbage til bilen, men de bliver begge skudt, da de forsøger at komme ind.

De tre, der gik til modangreb, åbnede ild kun få sekunder efter, at angrebet begyndte. det er et resultat af, at israelere på alle niveauer i samfundet nu er meget velforberedte til at møde deres palæstinensiske naboers terror.

Toppolitiker Benny Gantz siger, at angrebet er endnu et eksempel på, at terrorisme skal bekæmpes “med styrke og beslutsomhed”

Hændelsen fandt sted samme morgen, som den midlertidige våbenhvile mellem Israel og Hamas blev forlænget. Inden våbenhvilen trådte i kraft, havde Israel dræbt over 14.000 mennesker, inkl. Hamas terrorister,  i Gaza-striben, viser tal fra myndighederne i Gaza.

ANNONSE

Blinken fordømmer

Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken siger, at angrebet er en påmindelse om “den terrortrussel, som Israel og israelere står over for hver eneste dag”. Blinken er i Israel på torsdag.

Ifølge israelsk politi var de to angribere tilknyttet Hamas og var tidligere blevet dømt for terroraktiviteter.

Angrebet skete klokken 7.40 torsdag morgen lokal tid. For flere af ofrene er tilstanden kritisk.

Angriberne boede ifølge Israels politi i Øst-Jerusalem, skriver Haaretz.

Norges udenrigsminister Espen Barth Eide har endnu ikke kommenteret dette terrorangreb.

For kort tid siden fandt et lignende angreb sted i samme område:

Terrorangrep sør for Jerusalem, minst fem skutt

Bestil fra dokumentudgiver:

Køb “Europas mærkelige død” her.

Bliv abonnent og få adgang til alle vores sager, så snart de er offentliggjort:

Husk at støtte Dokument:

ANNONSE