Nyt

Sargeant at arms, Steven Sund. Foto: Wikipedia commons

Politiet i Kongressen vil bruge samme overvågning, spionage og efterretningsudstyr mod indre fjender som de brugte mod jihadister i Irak og Afghanistan.

United States Capitol Police (USCP) er klar til at begynde at bruge de samme militære overvågningssystemer, som amerikanske tropper brugte mod terrorister i Irak og Afghanistan, da det bevæger sig ind på en “ny vej mod et efterretningsbaseret beskyttelsesagentur” efter Capitolindtrængningen den 6. januar.

Forsvarsminister Lloyd C. Austin har godkendt at Kongress-politiet må låne otte enheder af Persistent Surveillance Systems Ground – Medium (PSSG-M).

Systemerne giver HD-kvalitet på kameraovervågning døgnet rundt, dvs. også om natten. Det er udviklet for at opdage trusler mod amerikanske styrker i Irak og Afghanistan. Overført på amerikanske forhold kan man se for sag at det betyder en militarisering af politiet.

Systemet er designet til at trawle efter metadata. Det vil samle data om alle personer indenfor dets rækkevidde. Så selv om det ikke opdager nogen trusler, vil systemer samle data ind og opbygge profiler.

Ifølge Washington Times kunne de data, der blev indsamlet fra systemerne, bruges til at udvikle “adfærds” -analyser på mistænkte fjendtlige krigere eller efterretningsmål i krigszoner.

Det er ikke klart, hvem der ville gemme Capitol-overvågningsdataene, eller hvor dataene ville komme hen – hvilket kunne udgøre bekymringer for privatlivets fred og borgerlige rettigheder.

En føderal ankedomstol afsagde for nylig kendelse om at Baltimore-politiets overvågning og lagring af data repræsenterede et brud på det fjerde konstitutions tillægget som forbyder myndighederne at tage sig til rette og drive ubegrænset overvågning.

ANNONSE

En gruppe, som bekæmper denne type ekspansion af overvågning, kaldt Surveillance Technology Oversight Project (STOP), ser en fare for militarisering af politiet.

”Disse såkaldte forbedringer, som Capitol-politiet har gennemført efter oprøret, udgør en udvidelse af politiets magt og overvågning, som STOP advarede mod i januar,” fortalte han medierne. Capitol Police

Kongrespolitiet er en selvstændig enhed som er undtaget fra offentlighedsloven. Det er derfor muligt at bruge dette politi til at gøre ting, som der ellers ville blive offentlig opmærksomhed om. Nu ekspanderer USCP til Florida og Californien.

USCP’s Civil Disturbance Unit har også øget sin træning sammen med National Guard og er derudover i færd med at åbne regionale kontorer i Californien og Florida, “med yderligere regioner i den nærmeste fremtid for at undersøge trusler mod kongresmedlemmer.”

Hvorfor skal Kongrespolitiet være til stede med regionskontorer i Florida, Californien og andre stater? For at beskytte kongresrepræsentanter.

John Robb, en blogger på Global Guerillas, mener Kongrespolitiet begynder at minde om en pretorianergarde. Dette var kejserens vagtstyrke , som voksede til at blive en stat i staten.

Kongrespolitiet har allerede indledt et samarbejde både med forsvaret, efterretningstjenesterne og lokalt og føderalt politi.

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE