Nyt

Tidligere leder i DR Pigekoret DR, Michael Bojesen, meddeler Berlingskes kulturredaktion at han trækker sig fra posten som leder af Statens Kunstfond.

Tidligere chefdirigent i DR Pigekoret fra 2001-2010, Michael Bojesen, trækker sig fra sit formandskab og sine øvrige poster i Statens Kunstfond.

Det oplyser han i en mail til Berlingskes kulturredaktion.

Det var Politiken der lørdag bragte interviewer med en stribe piger fra Pigekoret, der fortalte om en seksualiseret atmosfære.

»Selvom artiklen fremkommer med flere anklager som jeg ikke har haft mulighed for at forsvare mig imod og som jeg ikke kan genkende, ændrer det ikke ved, at det billede, jeg selv har haft om min tid som chefdirigent, ikke stemmer overens med flere af sangernes oplevelser.«

»Det gør mig utrolig ondt, og jeg vil jeg gerne sige et oprigtigt undskyld til de sangere, der har haft dårlige oplevelser eller følt sig utrygge i deres tid i koret. Jeg havde det fulde ledelsesansvar for koret, og det ansvar svigtede jeg,« skriver han.

Bojesen er i dag direktør for Malmø Opera.

Tidligere chefdirigent i Pigekoret trækker sig fra flere poster efter hårde anklager

ANNONSE