Nyt

Ved middagstid (fredag 21. maj 2021, red.) luftede jeg hunden, da jeg kom tilbage til min bopæl, fortalte min datter mig, at vi havde haft besøg af politiet. To bevæbnede betjente var mødt frem for at sigte mig i en sag om blufærdighedskrænkelse.

Jeg kunne ikke umiddelbart komme i tanker om, at jeg for nylig har smidt bukserne i upassende sammenhæng. Så jeg ringede til Nordjyllands Politi og spurgte til sigtelsen. Det viste sig, at anmelderen var Aminata Amanda Corr, der er kulturjournalist på Berlingske.
Aminata Corr skrev for nylig en klumme, hvor hun citerede Venstrepolitikeren Jan E. Jørgensen for en påstand om, at jeg har en “meget lille tissemand”. Det havde naturligvis været på sin plads at lade mig give mit besyv med i forhold til Jan E. Jørgensens udtalelse, der fik lov til at stå uimodsagt i klummen og derfor kan sætte grimme rygter i gang om størrelsen på mit organ.
Den slags journalistisk fair play betjener hverken Aminata Amanda Corr eller Berlingske sig af. Berlingske lader ikke objektet for avisens journalistik komme til orde.
Efter Aminata Amanda Corrs klumme om undertegnede, der i øvrigt er ledsaget af et vanvittigt dårligt foto, som billedredaktøren eller Aminata Amanda Corr må have ledt længe efter i billedarkivet blandt langt bedre fotos, sendte jeg en mail til Corrs journalistmail på Berlingske, hvor jeg oplyste hende om følgende:
“Uwe Max Jensen har ikke verdens største pik, men han har – som det fremgår af billedet – verdens klogeste pik. Verdens eneste pik, der er så klog, at den bruger briller.”
Denne oplysende mail har nu fået Aminata Amanda Corr til at melde mig til politiet for blufærdighedskrænkelse.
Jeg finder anmeldelsen bizar. Det mandlige kønsorgan har været motiv for billedkunstnere igennem årtusinder, hvor det er blevet fremstillet som potent, slattent eller som på mit foto satirisk og ironisk.
Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der var sket for den penisfobiske Aminata Amanda Corr, hvis Louisiana havde sendt hende en invitation til en udstilling med Robert Mapplethorpes fotografier, der viser særdeles velhængte modeller.
Om Aminata Amanda Corr kun finder det mandlige kønsorgan krænkende i kunstnerisk sammenhæng, ved jeg ikke. Men er hun tilsvarende krænket over den kvindelige vagina, kan hun næppe forholde sig nøgternt til for eksempel Gustave Courbets mesterværk Verdens oprindelse eller til Valie Exports selvportræt Aktionshose: Genitalpanik. Eller til Elke Krystufek, Carolee Schneemann eller Marina Abramovics grænseoverskridende nøgenperformances.

Gustave Courbet: Verdens oprindelse.

Valie Export.

To værker af den østrigske billedkunstner Elke Krystufek.

Carolee Schneemann performer ved at trække en tekst ud af kussen.

Marina Abramovic.
At Nordjyllands Politi har taget denne sag op, der i min optik snarere vidner om en psykisk brist hos Aminata Amanda Corr end en lovovertrædelse for min part, er en slem overraskelse.
Anklagemyndigheden prøvede tidligere i år at få mig dømt for blufærdighedskrænkelse ved Retten i Aalborg i forbindelse med en happening i Holstebro i februar 2020. Sagen endte med, at jeg blev pure frifundet. Til gengæld blev skatteydernes penge spildt, da staten afholder alle omkostninger i forbindelse med en sag, hvis anklagemyndigheden taber.
I kølvandet på den tabte sag opgav anklagemyndigheden en anden sag om blufærdighedskrænkelse, som jeg var sigtet i. Denne gang havde politiet altså brugt midler på at efterforske en sag, som man end ikke evnede at rejse.
Nøgenhed er simpelthen ikke nok til at få dømt folk for blufærdighedskrænkelse. Det var den konklusion, som Retten i Aalborg nåede frem til. Jeg mener selvsagt, at afgørelsen er rigtig.
Nu prøver politiet så at få mig dømt for tredje gang. Det er sgu lidt en farce.
Uagtet det roulettespil som en retssag også i nogen grad er, ser jeg frem til at blive renset for de absurde anklager som Danmarks med afstand mest bornerte kulturjournalist – Aminata Amanda Corr – har rejst imod mig.Se også
De uanstændige (Ninna Hedeager Olsen / Frank Jensen og Morten Østergaard i borgmesterens dobbeltseng)

ANNONSE