Kopierede/fra hoften

Collage: Janne Tynell i MSM: Mod Islam-kritik, 2006 – For Red Barnet, 2021

‘De unge vil have bæredygtighed og klima på skoleskemaet’, kunne man høre i onsdagens udgave af Go’ Morgen Danmark på TV2, hvor forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Alma Tynell var i studiet. Hendes lillebror Mattis er ifølge Twitter en ‘venstreorienteret type’, og medlem af Rød-Grøn Ungdom (Enhedslisten).

Faderen er velkendt: Pelle Dragsted, medstifter af Antifascistisk Aktion, og tidligere MF’er for Enhedslisten, og han er stadig en central figur i det revolutionære parti. Moderen har jeg kun omtalt perifært her på siden, men hun har også et langt aktivistisk liv bag sig.

Da Muhammedkrisen hærgede i februar 2006, gik flere Islam-apologeter i selvsving, og oprettede hjemmesider, hvor de på forskellige måder undskyldte for Jyllands-Postens ytringsfrihed. Det drejer sig blandt andet om Forsoningnu.dk, og Anotherdenmark.com. Talsperson for sidstnævnte var den RUC-uddannede journalist Janne Tynell. Senere blev hun Mimi Stillings venstrehånd i Red Barnet, og i skrivende stund er hun ‘chef for kommunikation og politik og stedfortrædende talsperson i Johanne Schmidt-Nielsens fravær’.

ANNONSE

Sådan er det tit med NGO’er. Den ene venstreradikale aktivist afløser den anden.

Fra Anotherdenmark.com, 19. februar 2006.

“Kære muslimske medborgere i Danmark og i resten af verden.

Jeg ønsker at vise, at der er et andet Danmark: Et Danmark, som vil leve i fred med den muslimske verden.

Et Danmark, som ønsker respekt og tolerance mellem religioner og befolkningsgrupper. Jeg har som dansker ikke noget ansvar for, hvad en enkelt privat dansk avis bringer. Men jeg tager skarpt afstand fra Jyllands- Postens krænkelser af muslimer verden over, og jeg forstår ønsket om en undskyldning fra avisen.

Vi har alle et ansvar for at behandle hinanden med både værdighed og respekt for vores forskellige holdninger og religioner.

Avisen Jyllands-Posten svigtede med deres tegninger sit ansvar for at forvalte ytringsfriheden hensynsfuldt. Jeg fordømmer alle former for diskrimination, fordomme og racisme, uanset om disse rettes mod muslimer, jøder, kristne eller andre grupper i samfundet. Jeg tager derfor også afstand fra den fordomsfulde og fjendtlige retorik, der i de seneste år har præget nogle danske politiske partier og medier.

Jeg opfordrer til, at alle parter lader deres ytringer og protester komme respektfuldt og fredeligt til udtryk. Angreb på og trusler mod mennesker og værdier gør kun situationen værre for os alle sammen.

Jeg ønsker en verden, hvor religioner, folkeslag og politiske og kulturelle opfattelser kan eksistere side om side i dialog, tolerance og gensidig respekt.

Jeg ønsker at vise, at der er et andet Danmark, der opfatter sig selv som en del af en sådan mangfoldig verden og menneskehed.

Med håb om større mellemfolkelig tolerance og respekt.” (‘Rasmus Frederiksen, Nikolai Lang, Mikkel Petersen, Rasmus Wendt, Janne Tynell, Sune Knudsen’)

 

 

ANNONSE