Nyt

Natten til torsdag landede tre kvindelige IS-terrorister og deres 14 børn i Danmark efter at være blevet evakueret fra fangelejren al-Roj i det nordøstlige Syrien.

En af IS-kvinderne er statsborger i Bosnien-Hercegovina. Hun er dermed indehaver af et bosnisk pas.

De to andre kvindelige terrorister er etniske danskere og har dansk statsborgerskab.

Dermed har den danske regering, med statsminister Mette Frederiksen i spidsen, hentet en Islamisk Stat-terrorist og hendes enorme børneflok til Danmark – selvom de skulle være fløjet til hjemlandet, Bosnien-Hercegovina.

I Bosnien er hovedreligionen islam. Over halvdelen af landets befolkning er muslimer.

Der er tale om en 37-årig ikke-etnisk dansk kvinde, der har otte børn. Børnene er i alderen fra et til 15 år.

Syv af de bosniske terrorbørn landede i Danmark sammen med deres mor i denne uge. Den sidste – en dreng på 15 år – blev hentet til Danmark i juni 2019.

Den 15-årige bor i dag hos sine bedsteforældre, der er bosat i en jysk by. Den 15-årige teenagedreng er lam i begge ben og sidder i kørestol. En skade han pådrog sig i forbindelse med kamphandlingerne i Islamisk Stat.

ANNONSE

“De behandler mig som en helt almindelig teenager,” fortæller den 15-årige bosnier, der blindt forsvarer sin Islamisk Stat-mor:

“De siger, at min mor er en trussel, fordi hun har været dernede (Islamisk Stat, red.), men hun har bare været en normal kone. I køkkenet. Gjort rent. Passet huset. Passet børnene. Hendes opgave var at være hjemme,” forklarer den handicappede søn.

Den 15-årige bosnier afviste i foråret 2021 at have fået terrortræning i Islamisk Stat. Han har siden sommeren 2020 gået i en dansk skole.

Den 37-årig kvindelige IS-terrorist er opvokset i en dansk provinsby – med sit bosniske pas i baglommen. Hun bliver gift med en bosnisk mand, der arbejder som VVS’er i Danmark.

Den radikaliserede muslimske kvinde arbejder som pædagog i Danmark.

Det bosniske ægtepar får fem børn, mens de bor i Danmark. I 2014 er kvinden gravid, da hun og ægtemanden rejser til terrorkalifatet Islamisk Stat sammen med børnene. Rejsen til Syrien går via Tyrkiet og et ophold i Istanbul.

Kort tid efter ankomsten til Islamisk Stat bliver sønnen født. Barnet har en alvorlig sygdom og modtager ikke ordentlig lægebehandling og får ikke den fornødne medicin. Drengen får spastiske lammelser, kaster op og har hård mave. Han dør som treårig i Islamisk Stat.

Familien bor blandt andet i Islamisk Stats hovedby Raqqa. Børnene lærer arabisk og kommer i koranskole.

Den bosniske terror-far kæmper i jihadkrigen på den mellemøstlige slagmark. Få måneder før har han givet den som VVS’er i Danmark.

Den bosniske mand bliver angiveligt dræbt ved frontlinjen. Liget af terroristen er aldrig fundet.

Den bosniske enke giver ikke op. Hun bliver gift med en ny terrorist, der kommer fra Syrien. De får endnu et barn, selvom krigen raser om ørerne på familien.

På et foto af de bosniske børn, der stammer fra opholdet i Islamisk Stat, kan man se en datter, der er iført et lilla shariatørklæde, mens hun spiser med sine søskende.

Den bosnisk-syriske familie flygter, da Islamisk Stat bliver tvunget i knæ af de kurdiske styrker og de vestlige bombardementer i 2018. Undervejs bliver den 37-åriges teenagesøn skudt. Det er ham, der i dag sidder i kørestol, er lam og blev hentet til Danmark i 2019.

Familien tages til fange i Islamisk Stats sidste bastion – grænsebyen Baghouz – i begyndelsen af 2019. Den syriske ægtemand bliver fængslet for sine terroraktiviteter.

Den 37-årige bosniske kvinde bliver interneret i al-Hol-lejren sammen med sin enorme børneflok. Her sad de indtil naive danske politikere fik dem fløjet til Danmark i indeværende uge.

Den bosniske kvinde blev stillet for en dommer i Kolding. Hun er nu varetægtsfængslet og sigtet efter terrorparagrafferne samt for opholdet i IS-hovedbyen, Raqqa.

Den bosniske kvinde skal foreløbig sidde bag tremmer indtil 1. november 2021. Hun har appelleret dommerens afgørelse til Vestre Landsret. Hun er allerede utilfreds med behandlingen i Danmark.

De syv bosniske børn er nu adskilt fra deres mor. De er placeret i et lejemål på en hemmelig destination i Danmark. Her bliver de passet og overvåget af pædagoger døgnet rundt. Nogle af pædagogerne taler det sprog, som børnene kan. Med andre ord er det ikke alle børnene, der kan tale dansk.

Den venstreorienterede organisation Red Barnet er rasende over, at den terrorsigtede bosniske mor ikke kan være sammen med sin børneflok, fordi hun er bag tremmer. .

“Vi havde håbet det, fordi læger og psykologer i regeringens egen taskforce så entydigt peger på, at børnene er alvorligt medtaget, og at de risikerer at tage yderligere skade ved en adskillelse,” siger konstitueret generalsekretær i Red Barnet – Janne Tynell.

46-årige Janne Tynell er udover den magtfulde stilling i Red Barnet også kæreste med Enhedslistens fængselsdømte chefideolog og kommunalbestyrelseskandidat, Pelle Dragsted.

Red Barnets Janne Tynell er berygtet for sit samarbejde med et af de dømte medlemmer af den maoistiske terrorgruppe Blekingegadebanden, der blandt andet stod bag drabet på en ung dansk politibetjent.

De danske myndigheder vil senere afgøre om, de syv bosniske børn skal familiesammenføres med deres udenlandske bedsteforældre eller slægtninge, der er bosat i Danmark.

Danskerne skal aldrig glemme, at Mette Frederiksen og Socialdemokratiet hentede en bosnisk Islamisk Stat-terrorist til Danmark sammen med i alt otte børn.

Hvorfor endte de ikke i deres muslimske hjemland Bosnien-Hercegovina?

*

 

ANNONSE