Nyt

Man skal ‘turde være den, man er’, skriver journalist Karen Bro, og hylder så den svenske erhvervsleder Carl Farberger, fordi han har foretaget en såkaldt ‘kønskorrektion’. Vi lever i absurde tider. Kommentar af Karen Bro i Berlingske – Leder, kend dig selv (kræver login).

“Jeg håber, at den svenske biografi ‘Jag, Caroline’ af Caroline Farberger snart bliver udgivet på dansk. Ikke kun fordi det er en usædvanlig historie om en topchef omkring de 50 år, som får korrigeret sit køn, men i særdeleshed fordi den svenske direktør for ICA Försäkring viser vejen til en modigere og mere tidssvarende måde at være leder på, end vi ofte ser.

… Carl blev gift med Ylva og fik tre børn. Det var i sidste ende hustruen, som spurgte, om han hellere ville være kvinde. De står fortsat sammen om Carl Farbergers beslutning, der endelig gjorde ham til den, hun er: Caroline.

… Det er hjertevarmende at høre Caroline fortælle, hvor positivt den skelsættende nyhed blev modtaget. Det gjaldt også børnene, som reagerede med forståelse og selv valgte fortsat at kalde Caroline for ‘pappa’ . Undertitlen på Farberges biografi er da også ‘Yrkeskvinna och familiefar’.

For mennesker i almindelighed og for ledere i særdeleshed er det afgørende at turde være den, man er. Jeg ved, at flere fremsynede ledere herhjemme allerede følger Farberger og lader sig inspirere af hende. Det er glædeligt. For som Farberger siger i podcasten, så behøver man ikke at få foretaget en kønskorrektion for at få et nyt perspektiv på sin ledelsesform.”

ANNONSE

Mest læst