Nyt

Statsminister Mette Frederiksen, Marienborg, 1. januar 2021)

Hvis man ikke kommer ud i den friske luft, så risikerer man at glemme proportionerne. Man kan eksempelvis bilde sig selv ind at Sofie Linde er en frihedskæmper på linje med folk, der satte livet på spil under 2. Verdenskrig. Eller det at handle ind med mundbind eller udskyde en planlagt fest, har noget som helst med heltedåd at gøre, endsige minder om ‘livet under Anden Verdenskrig’. Er der en voksen tilstede?

Fra statsminister Mette Frederiksens nytårstale, sakset fra STM.dk – Mette Frederiksens nytårstale 1. januar 2021.

“God aften. Vi har taget hul på et nyt år. Og det kan kun blive bedre end det gamle. 2020 var et hårdt år. Et usikkert år. Pandemiens år. … Når tilværelsen skæres ind til kernen – liv og død – bliver det hele på en gang mere kompliceret og mere enkelt.

Vi vil fortælle om tiden under pandemien fra generation til generation. Ligesom mange af os selv blev fortalt om livet under Anden Verdenskrig. Det, vi gennemlever i denne tid, er historisk. …

2020 skriver sig ind i historien som et år, der har haft mange helte. På en helt særlig måde.

For vores heltedåd under pandemien er også det, vi ikke gjorde. At vi ikke gav hånd. At vi udskød en fest. Den måde at være ‘helt’ på ligger nok godt til os danskere. Vi er ikke til store armbevægelser. Men vi forstår at tage ansvar og passe på hinanden. Med alle de små handlinger, som summer op til den store bedrift.

… 2021 bliver bedre. Tak til alle i Danmark for indsatsen. Godt nytår!”

Sofie Linde er en sand frihedsheltinde. Det er ikke bare hendes kjole, der er endt på Nationalmuseet. Hun vil selv gå over i historiebøgerne på linje med modstandsbevægelsen under Besættelsen.” (Carsten Jensen, 30. december 2020)

ANNONSE