Kopierede/fra hoften

Statsministerens nytårstale, 1. januar 1997; Foto: Regeringen.dk

Statsminister Mette Frederiksens kommentar om utryghed skabt af ‘indvandrerunge’ var en konkret henvisning til en række overfald i Fælledparken. Flere politikere kritiserede hendes ordvalg, herunder løsgænger Sikandar Siddique, der ligefrem mente udtalelserne var ‘racistiske’. Mette Frederiksens udtalelser var næsten et opkog af et længere afsnit om utryghed og gadevold statsminister Poul Nyrup Rasmussensnytårstale 1. januar 1997.

Tre-og-tyve-års debat, og eneste forskel, er at vi nu har indvandrere i Folketinget, der kritiserer at folkevalgte sætter ord på problemt. Det hjælper ikke ‘Trines søn’…

“Flere og flere er bange for at gå ud om aftenen. Ældre mennesker tør ikke tage tog eller bus, fordi de frygter vold og tyveri. Vi bliver rystede, når sagesløse udsættes for vold på gaden. Jeg forstår godt frygten og tænker ofte på ofrene og de efterladte. Lad mig sige det, så det ikke kan misforstås: Vi vil ikke finde os i det. Vi vil den vold til livs. Folk skulle kunne gå på gaden, uden at skulle se sig over skulderen. Unge skal kunne gå ud og more sig, uden at være bange for at komme til skade. … Derfor vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at stoppe gadevold blandt unge mennesker, uanset hvor de kommer fra. Vi vil samtidig sætte alt ind på at ændre holdningerne hos de unge – både hos de unge indvandrerbørn og hos alle andre danske unge. … vi har meget at gøre i 1997.” (Statsminister Poul Nyrup Rasmussen, 1. januar 1997)

Interview med ‘Trine’, hvis 15-årige søn den 4. august blev forsøgt overfaldet af 14-15 AEH’ere i Fælledparken. Fra BT.dk, der skal have ros for at følge sagen til dørs – Min søn blev jagtet gennem Fælledparken.

“Sønnen og hans ven valgte den aften at tage hen til Tårnlegepladsen i Fælledparken. Der var mange unge samlet, og blandt de unge var der ifølge Trines søn en gruppe på 14-15 med indvandrerbaggrund. …

Min dreng fortæller, at han er blevet jagtet af 14-15 unge. Han har søgt tilflugt på Rigshospitalet, og at politiet har været og tale med ham,’ fortæller hun.

Sønnen, der ønsker at være anonym, fortæller at han følte sig truet af de unge og derfor løb hen på Rigshospitalet, der ligger lige ved siden af. Han kontaktede politiet, der sagde de ville tage hen i Fælledparken.

… da han gik tilbage til Tårnlegepladsen for at hente tasken, stod gruppen der stadig. Nu var de i færd med at brænde ting af på legepladsen, og da de fik øje på ham, løb de efter ham.

Igen søgte han tilflugt på Rigshospitalet og ringede til politiet for anden gang…”

ANNONSE