Kommentar

Mette Frederiksens succes som politiker kræver, at hun med jævne mellemrum lukker fronten til Dansk Folkeparti, og samtidig tøjler presset fra fantasterne til venstre for virkeligheden. Forleden ønskede hun danske muslimer ‘en god eid-fest’, og forklarede så ellers i længder, hvorfor det var nødvendigt med en stram udlændingepolitik. Det er ikke en nem opgave hun har givet sig selv i landet, hvor mellempositionerne er visket væk af årtiers polarisering.

Efter lidt syltekrukke, bekendtgjorde Mette Frederiksen tirsdag, at Danmark nu vil ‘hjemtage’ tre kvindelige Syrien-jihadister og deres fjorten børn. Venstrefløjen er utilfreds, men opererer aldrig med konkrete tal – målet er flere, eller mere præcist – ‘det væltede ottetal’, uendelighed. Pernille Vermund henviser på Facebook til statsminister Mette Frederiksens tale i Folketinget d. 3. marts i år. Det er artige sager.

Lad mig indledningsvis sige det klart og tydeligt: Fremmedkrigere er uønskede i Danmark.De har med åbne øjne forladt Danmark for at tilslutte sig Islamisk Stat, og dermed har de vendt os og Danmark ryggen. De har tilsluttet sig en kamp mod alt det, Danmark er, og alt det, Danmark står for. Sådan et valg skal selvfølgelig have konsekvenser.

Regeringen vil passe på Danmark. Det er en kerneopgave for os at sikre danskernes tryghed og danskernes sikkerhed. Det gælder naturligvis ikke mindst i relation til truslen fra fremmedkrigere. Det fremgår af PET’s vurdering af terrortruslen mod Danmark fra marts 2020, at personer, der er eller har været udrejst fra Danmark til konfliktzonen i Syrien og Irak, kan udgøre en terrortrussel mod Danmark eller danske interesser i udlandet. Den form for risikovurderinger skal man tage alvorligt, det skal vi som Folketing og regering tage alvorligt, og derfor vil jeg gerne understrege som en start, at regeringen ikke aktivt vil hente fremmedkrigere til Danmark. Vi vil tværtimod gå langt for at sikre, at fremmedkrigere bliver holdt på afstand af de danske grænser.

Vi har med bred opbakning i Folketinget, herunder med forespørgernes parti, Dansk Folkeparti, gennemført lovgivning, der kan afskære fremmedkrigeres adgang til konsulær bistand, og vi har således sikret, at myndigheder kan fratage fremmedkrigere deres danske statsborgerskab. Derudover arbejder vi aktivt for at finde internationale løsninger, så fremmedkrigere kan retsforfølges i de områder, hvor de har begået deres forbrydelser. Det er ikke nogen let opgave, men vi bliver ved.

Lad mig knytte et par ord til de sager, der omhandler fremmedkrigeres børn. Børnene er bragt i en ulykkelig situation – ingen tvivl om det. Fremmedkrigerne har givet deres børn den værst tænkelige start på livet, de har valgt, at deres børn skal vokse op hos et brutalt terrorregime. Det gør ondt, og jeg tror, det gør ondt på os alle sammen, netop fordi der er tale om børn. Men børnene er blevet bragt i den her situation af deres forældre – ingen andre. Det valg må de som forældre selvfølgelig også tage det fulde ansvar for. (Mette Frederiksen, 3. marts 2021)

ANNONSE