Nyt

Valérie Pécresse. Foto: Georges Biard / Wikimedia Commons.

Frankrig vil ikke være i stand til at udrydde islamisme uden at bryde de urbane ghettoer op, sagde præsident i Paris-regionen Valérie Pécresse i et interview med Le Figaro’s Journal du Dimanche.

Den franske regering vender ryggen til problemet med byadskillelse, hævder Pécresse, der tidligere har fungeret som premierminister og repræsenteret republikanerne (LR) og senere grundlagde det nye politiske parti Libres i 2017.

Pécresse hævder, at ghettoer er isolerede og uden nogen social blanding med middelklassen, og at dette letter indoktrinering. For at bekæmpe dette er der også behov for en fysisk ændring i bygningsmassen i ghettoerne, mener hun.

ANNONSE

Præsidenten for Paris-regionen siger, at enhver, der ikke ser sammenhængen mellem indvandring og terrorisme, skal være blind. Unge vokser op i Frankrig, der hader landet, siger hun.

Ifølge Pécresse hjernevasket islamisme migranter og får dem til at tage kampen op mod Frankrig. I den region, hun administrerer, går titusinder af unge på islamistiske skoler. At lukke disse er en prioritet, siger hun. Pécresse nævnes som en mulig kandidat til højre i det franske præsidentvalg i 2022.

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE