Tavle

De største landbrugsorganisationer i Frankrig er ikke tilfredse med den pakke af foranstaltninger til landmænd, som premierminister Gabriel Attal for nylig har offentliggjort, og har besluttet at fortsætte deres protest mod både EU’s og den franske regerings landbrugspolitik.

Både den nationale paraplyorganisation Fédération Nationale des Syndicats d’Exploitants Agricoles (FNSEA), der har over 200.000 medlemmer, og organisationen af ​​unge landmænd i Paris og omegn har derfor meddelt, at de vil spærre syv af motorvejene til Paris på ubestemt tid.

Motorvejene, der er spærret, er A1, A4, A5, A6, A12, A13 og A15. FNSEAs assisterende generalsekretær kalder aktionen en belejring, skriver Le Figaro.

«Idéen er, at ingen lastbiler kan betjene hovedstaden, så ingen produkter kommer ind i Paris. Det er sådan, vi får pariserne til at forstå, at de har brug for bønderne til at helbrede (…) Jeg siger til vores venner i Paris-regionen: Det her bliver en lang uge,” sagde Maxime Buizard, lederen af ​​de unge landmænds’ fagforeningen Jeunes Agriculteurs til Sud radio lørdag morgen.

Forbipasserende ser bunker af gødning og bildæk dumpet af franske landmænd ved indgangen til præfekturet Agen den 27. januar 2024 Foto: Fred Scheiber / AP / NTB.

Spørgsmålet er, hvordan den franske regering vil reagere, hvis vareforsyningen til Paris risikerer at blive truet. Maud Brégeon, der sidder i parlamentet for præsident Emmanuel Macrons parti (som har skiftet navn til renæssance), siger:

ANNONSE

“Vi vil sørge for at sikre, at bevægelsesfriheden i Paris ikke hæmmes i det lange løb ved at favorisere dialog.”

Landmændene ser chancen for at presse den franske regering endnu mere, før den overvejer at sætte hårdt mod hårdt, noget den helst vil undgå. Alle husker de gule veste, og om få måneder er der valg til Europa-Parlamentet.

Talspersoner for franske landmænd har omtalt tiltaget fra premierminister Attal som et taktisk tilbagetog fra regeringens side og sagt, at vi vil ikke blive holdt for nar. Og sådan fortsætter bondeoprøret i Frankrig et stykke tid endnu.

De franske landmænds protester har stået på i næsten to uger, men er ikke omtalt i nordiske gamle-medier.

 

Køb “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone!

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag