Kommentar

Ligene i Nice efter at en jihadist med lastbil dræbte 86 mennesker og sårede 458 på nationaldagen 14. juli 2016. 

Det britiske terrorpoliti vil overveje at droppe betegnelser som «islamist-terror» og «jihadister» når de skal beskrive terrorangreb af personer som opgiver islam som motiv. Forslaget om at erstatte ordene med neutrale betegnelser, uden henvisning til islam, kommer fra Den Nationale Forening for Muslimsk Politi.

Lederen af antiterrorpolitiet i Storbritannien, Neil Basu, udtalte i en online konference at terrorpolitiet vil overveje at droppe betegnelser som «islamist-terror» og «jihadister» når de skal beskrive terrorangreb udført af personer som opgiver islam som motiv, skriver The Times.

Neil Basu er ikke selv muslim, han er søn af en indisk kirurg og en walisisk sygeplejerskemor. Men han kan fortælle om en barndom, hvor han oplevede racisme som følge af «mixed race» som det officielt hedder i Storbritannien. Han siger at han har kæmpet hele livet mod racisme. Det britiske terrorpoliti har en svært lydhør leder når minoritetsgrupper i organisationen kommer med krav.

ANNONSE

Presset om at fjerne tilknytningen til islam fra islamistisk terror kommer nedenfra i organisationen, fra britiske muslimske politibetjente som arbejder med anti-terror. Med sig har de den Nationale Forening for Muslimsk Politi.

Den tæller totalt 3000 personer og er repræsenteret ved konvertitten Alexander Gent – nu Sufyaan Gent. På konferencen foreslog Gent en ændring i kulturen ved at stoppe med at bruge betegnelser som har en direkte kobling til islam og jihad. «De… hjælper ikke på forholdet til de (muslimske) samfund og den offentlige tillid.»

Rizwan Mustafa, en tidligere politibetjent ved West Midlands police, som blev forelæser ved Huddersfield University, skrev i en rapport at muslimer som arbejder med anti-terror havde det dårligt med “Islamism” og “jihadi” som nedsættende betegnelser af islam og gav indtryk af deres religion som voldelig og fjendtlig.

Politiet ser på at droppe udtrykkene “islamistisk terrorisme” og “jihadier”, når de beskriver angreb fra dem, der hævder islam som deres motiv.

De foreslåede nye betegnelser for islamiske terrorangreb inkluderer forslag som «tros-erklæret terrorisme», «terrorister som misbruger religiøse motiver» og «følgere af Osama Bin Ladens ideologi».

Den nationale forening for muslimsk politi foreslår et arabisk ord som ikke er tilknyttet nogen religion; irhabi. Irhabi bruges i Mellemøsten som betegnelse for terrorister og kan benyttes til at beskrive personer som har ekstreme ideologier, skriver foreningen. Jihad burde droppes fordi det kan relateres til praktisering af islam ved gode gerninger såvel som fysisk kamp «kun til selvforsvarsformål», mener foreningen for muslimsk politi.

Rapporten trak også højreekstreme terrorister som Anders Behring Breivik ind. De sagde at han havde adopteret kristne symboler som korstog, men at disse terrorister som ham ikke blev omtalt som ‘Christianist’ eller ‘crusaderist’, dvs. kristen eller korstogsfarer.

En af de muslimske deltagere sagde efter mødet at «vi beder andre om at være ansvarlige med hvordan ordet islamisme bruges».

En af redaktørerne i The Times, Dominic Kennedy, reagerer på forslaget om at fjerne islam fra islamistisk terrorisme. «Når muslimer begår selvmordsbombning på offentlige transportmidler og efterlader sig videoer fulde af religiøsitet eller de massakrerer tegnere for at have tegnet profeten eller de halshugger vantro, hvilken troværdighed vil politiet have hvis de undlader enhver reference til islam?»

Islamiseringen går sin gang over hele Europa. Konvertitterne står gerne i forreste række for at presse nye krav igennem. Det Muslimske Broderskab har et stort netværk og arbejder aktivt med at implementere en islamisk tankegang godt hjulpet af vore egne racismeparagraffer og krav om mangfoldighed.

ANNONSE