Nyt

Tidligere chef i PET, Jakob Scharf 

Efter artiklen om  Generation Identitær den 30. juni fortsatte Trina Nielsen med dækningen af bevægelsen. Denne gang havde hun interviewet den fængselsdømte Jakob Scharf der er “bekymret”.

“Det er mange veluddannede unge, der bevæger sig i universitetsmiljøer, som bliver tiltrukket af Generation Identitær. Unge, som man på mange måder ville beskrive som velfungerende”

“Førhen har man særligt været vant til at kigge i retning af ressourcesvage, unge mænd fra socialt belastede boligområder.

Men man kan ikke længere bruge de samme midler til den forebyggende indsats”

“Overfald på flygtninge og indvandrere, angreb på asylcentre og andet har man jo set ikke kun i Frankrig, men i en række europæiske lande. Og det er den største bekymring: nemlig den måde, man i Generation Identitær får italesat kampen mod islamisme, for den er med til at legitimere det sådan, at der er nogle, som føler, de kan gå mere drastisk til værks for at realisere de her ting.”

Tidligere har samme Jakob Scharf advaret imod “tonen” i Danmark, herunder sagen om Mohammedtegningerne og kritiseret den førte politik i Danmark, da muslimer ikke bryder sig om den slags hvorfor vi skal indrette os efter deres dogmer og had mod friheden.

På en konference om terror i 2009 beklagede den daværende chef for PET sagen om Mohammed-tegningerne og mente, at tonen i debatten var forkert og at han havde ret til at påpege det. Omvendt problematiserede han ikke islams tilstedeværelse i Danmark og Europa.

Hver gang politikerne eller medierne generaliserer om muslimer eller islam, går de Al-Qaedas ærinde, lød budskabet fra PET-cheferne Jakob Scharf og Anja Dal-gaard. De advarer i det hele taget mod den retorik, som bl.a. Dansk Folkeparti og Muhammed-tegningerne er udtryk for.

Hver gang muslimer eller islam nedgøres eller der sættes lighedstegn mellem islam og terrorisme, bekræfter man Al-Qaedas verdensbillede, understregede to efterretningschefer.

Dette fik Søren Espersen fra Dansk Folkeparti til at udvandre hvilket fik Jakob Scharf til at reagere:

“Jeg kan godt forstå din reaktion, og PET arbejder selvfølgelig under de politiske vilkår, som nu er givet. Men vi vil have ret til at pege på, at den måde, man udtrykker sig på, har konsekvenser,” sagde han.

Åbenbart vil Jakob Scharf omvendt ikke give frie borgere ret til at modarbejde islaminficering af det land som han selv engang har fået løn for at beskytte. uden de skal hetzes og hvor han benytter den magtposition han har som tidligere chef.

ANNONSE

B.T. Ny højreradikal ungdomsgruppe vækker bekymring hos tidligere PET-chef

Information – Ordene tog magten på terrorkonference

Se i øvrigt denne:

Også medierne fik deres del af kritikken: Fra tv’s tendens til at vise billeder af tørklædeklædte kvinder på Nørrebro, når der tales om terror, til avisernes omtale af terrorister som “hellige krigere” eller “jihadis.”

Professor Brunjar Lia fra det norske Forsvarsakademi uddybede kritikken:

“Det er præcis sådan, de militante islamister helst ser sig selv. I stedet bør man kalde dem det, de er; forbrydere og kriminelle. Vi kaldte jo heller ikke ETA’s og IRA’s terrorister for frihedskæmpere eller anti-imperialister i 1970’erne, selv om det var sådan, de opfattede sig selv.”

Bemærkning. Jihadister er netop jihadister og deres ideologi er jihadismen og islam. De er muslimske terrorister og nej – hverken “hellige” eller “kirgere” som de nu omtales neutralt af medier og politikere.

ANNONSE