Dag: 8. juni 2020

Mathias Blumenthal (1719-1763) Olje på lerret, 54 x 69 cm, Nasjonalmuséet, Oslo En gang på 1740-tallet kom Mathias Blumenthal, dansk borger med tyske aner, til Frederikshald (nå Halden), der han gjorde en del byprospekter, før han i 1749 ble kalt til Bergen, der han resten av sitt liv virket som portrett- og dekorasjonsmaler. Flere opplysninger […]

Les Mer...

Når DR’s reporter står i Washington og hepper på at politiet skal opløses og politiet går ned på knæ for noget som forsøger at blive en autoritet som står over politiet, har vi nået et niveau som vi i 60-erne ikke var i nærheden af. Lov og ret har tabt. Revolutionen har sejret.

Les Mer...

DR kunne mandag fortælle at en kendt Republikansk senator havde «sluttet sig til» marchen i Washington og så kom alle standardfraserne om «racisme og politivold». Senere kom oplysningen om at tidligere udenrigsminister Colin Powell siger, han vil stemme Biden. Opslagene gav indtryk af at faneflugten er begyndt.

Les Mer...

Miljøpartiet De Grønne(MDG) vil fjerne 258 år gammelt kunstværk fra bystyresalen i Bergen

Maleriet «Justitia», hvor en mørkhudet mand ligger under en lys gudindes fødder, bør fjernes fra bystyresalen i Bergen, mener MDG.

Les Mer...

Søndagens BLM-demonstration i København samlede op imod 15.000 mennesker, og som jeg læste et sted så var fikspunktet for den anden danske demonstration ikke George Floyd og USA, men ‘at vise sin modstand til racisme i samfundet’. Den yderste ventrefløj har gennem årene mobiliseret for åbne grænser, og det ender altid med talstærke mediebårne demonstrationer.

Les Mer...

Et flertal i byrådet i Minneapolis går ind for at nedlægge byens politistyrke. Samtidig søger byen om 55 millioner dollar i bistand fra Washington for ødelæggelserne i byen.

Borgmester Jacob Frey nægter imidlertid at efterkomme et sådan krav.

Les Mer...