Kommentar

Søndagens BLM-demonstration i København samlede op imod 15.000 mennesker, og som jeg læste et sted så var fikspunktet for den anden danske demonstration ikke George Floyd og USA, men ‘at vise sin modstand til racisme i samfundet’. Den yderste ventrefløj har gennem årene mobiliseret for åbne grænser, og det ender altid med talstærke mediebårne demonstrationer. Den oplagte pendant er ‘Borgerinitiativet Kirkeasyl’, der kortvarigt forenede Politiken-segmentet med militante anarkister. De er ikke vilde med Floyd eller Ali, men de hader det bestående.

Hvidhedsfetischisten Mira Skadegaard Thorsen fortæller til TV2 Lorry, at racismen er alle steder, også i Danmark. Den har bare været ‘mere skjult’, fordi ‘vores kolonisering og slavehandel primært er sket uden for landets grænser’. Hvis Danmark var så racistisk som det hævdes, så undrer det mig, at negere/arabere/mørklødede frivilligt flygter til Danmark. De burde jo flygte herfra med frygt i ansigtet.

Vi lever i absurde tider, og som et rationelt tænkende individ kan det være svært at trække vejret. Niels Lillelund renser luften hos Jyllands-Posten – Amerikanske tilstande.

“Black Lives Matter har derfor også en afdeling i Danmark, men realiteten er desværre, at Black Lives don’t Matter. For dem. Det er ret tydeligt, når man ser dem demonstrere og hører dem tale. De danser på George Floyds grav af bar identitetspolitisk selvglæde. For nylig demonstrerede de i København og råbte, at Inger Støjberg, Pernille Vermund og Mattias Tesfaye skulle bures inde hurtigst muligt.

… hvis vi skal følge hendes regler vis-a-vis rim, rytme og fængselsstraf, forbliver hun nok på fri fod og på fortsat forsørgelse af det racistiske samfund, hun foragter så dybt.

Men der er flere, hvor hun kom fra. En mand, der hedder Bertel Nygaard, tilsyneladende en slags professionel revolutionsromantiker og følgelig ansat ved Aarhus Universitet. Han mener, at selv om man ikke kan sammenligne USA og Danmark, så kan man nu nok sammenligne alligevel. Og Sikandar Siddique var i P1 Debat og Deadline, hvor man også gerne ville drage parallellen.

… at ville sammenligne amerikanske tilstande med de danske er ikke bare uanstændigt i forhold til det danske politi og helt grotesk ahistorisk og tåbeligt, det er værre endnu. Det er i slægt med de udsagn, der sammenligner et dansk udrejsecenter med Auschwitz, det er at spytte på de virkelige ofre for virkelige forbrydelser og frygteligt afslørende for den manglende moral, der er resultat af den danske velfærdsforkælelse.

Det er ren demagogi, Trump med en anden accent.”

“…det er også en opbakning til, at Danmark ser indad og handler på Danmarks strukturelle diskrimination og racisme.” (Roger Courage Matthisen, taler, tidligere MF for Alternativet, EB.dk, 7. juni 2020)

 

ANNONSE