Kommentar

Alle revolutioner har forsøgt at sætte sit stempelpræg på samfundet. Omdøbning af gader og institutioner er vigtige. Siden Washington har en radikal sort borgmester som hader Trump, lader hun Black Lives Matter få frie hænder. Dette er ikke uskyldigt. 16.gade i Washington blev lørdag omdøbt til “Black Lives Matter Plaza”. 

For os, som er født på begge sider af 1950, er det som i dag udspiller sig, velkendt. Det er et skuespil vi har haft et helt liv til at grunde over. Vi genkender derfor scenografien og dramaturgien.

Det, at ikke flere er vågne og siger fra, er i sig selv et tegn på at vi befinder os i et endnu dårligere udgangspunkt end for 50 år siden. Da havde det traditionelle samfund endnu slidstyrke og kraft. Nu er der næsten ingenting tilbage. Det er folks rutiner, behov for normalitet og hverdag som holder samfundet sammen. Ovenfra og ned kommer der bare fraser og politikken, som vedtages foregår i stigende grad i et tomt rum. Det vil fremdeles tage lidt tid, men i et lufttomt rum vil ting til slut gå til grunde.

ANNONSE

Den menneskelige faktor

Mette & Co synes ikke at forstå det vi i 60-tallet kaldte Den Menneskelige Faktor. Jeg kan huske at der var et stort tema i vægaviserne, som blev hængt op under DKP´s første sommerlejr. Det var midt under kulturrevolutionen og DKP ville gerne kopiere Kina og drive offentlig debat på vægaviser: Flere meter lange indlæg på brunt indpakningspapir. De ville i dag være historisk materiale.

DKP’erne var klar over at alle revolutioner støder mod og på Den Menneskelige Faktor. Det er den, som den afdøde norske forfatterinde Sigrid Undset opsummerer med at “menneskets hjerter forandrer sig ingenlunde”. Det er også Dostojevskijs Kældermenneske. Og det er Paulus “jeg ved det rigtige, men gør det forkerte”.

Mennesket er uforudsigeligt og alle sociale arkitekter som har forsøgt at indfange det, har bommet.

Babels tårn rejser sig

Nu giver moderne teknologi helt uanede muligheder for at “indfange” mennesket. Big Tech “ser” os hele tiden og politikerne har ladet dem få viden om, hvem vi er og hvad vi er og hvor vi er. Til enhver tid. Dette er den største afståelse af demokratiske rettigheder nogensinde.

Al snak om ytringsfrihed bliver en illusion uden kontrol og ejerskab til dine egne data. Det har regering, folketing og myndigheder frit ladet Big Tech overtage.

Det er der selvsagt en grund til. Politiske og bureaukratiske myndigheder er i alliance med Big Tech. De har samme politiske agenda. De ønsker den perfekte teknokratiske stat, hvor kun lidt er overladt til tilfældighederne. Alle bureaukraters drøm.

Derfor er krigen mod Trump nådesløs. Han truer deres magt.

Den kinesiske model

Under coronaen har samfundet bevæget sig et stort skridt mod den kinesiske model, som indebærer fuld kontrol over hver eneste borger, til enhver tid.

Hvis du ikke opfører dig som systemet vil, vil du blive straffet. Der er tusind måder at gøre det på. Du kan blive stående bagerst i “køen” til en række tjenester og erhverv. Vi har allerede set systemet i værk overfor politiske dissidenter: Alex Jones, Paul Joseph Watson, Tommy Robinson.

Folk forstår varslet helt rigtig: Dette drejer sig ikke bare om dem. De er et forvarsel om hvad, der kommer.

Almægtige

Derfor handler Mark Zuckerbergs, (Facebook) Jack Dorseys (Twitter) og Sergej Brins og Larry Page´s (Google) profiler om noget langt mere end politiske præferencer i traditionel forstand: De har magt til at eliminere hele det konservative segment af befolkningen og de er i fuld gang med det. Disse blokkerer for de radikale forandringer, som teknokrater anser for nødvendige.

Når Google stempler Dennis Prager som “nazist” i interne skrivelser er det ikke fordi de virkelig tror han er det. Men det er en måde at eliminere ham på. Alt handler om magt. Konservative jøder har et potentiale for modstand.

Når Apple nægter at hjælpe FBI med at låse IPhonen til den saudiarabiske terrorist i Pensacola i Florida op, så handler det ikke om personbeskyttelse. Det handler om magt. Apple vil demonstrere at deres magt er større end FBI’s.

Dette bliver ekstra grelt når vi samtidig ved at både Google og Apple ikke har nogen problemer med at tilpasse sig de krav, kommunisterne i Kina stiller.

Hvorfor denne forskel? Fordi Kina har samme ambition som Big Tech: Kontrollere hele samfundet helt ned til hvert eneste menneske.

Det er det, de er i gang med.

Corona og oprør

Derfor er blandingen af corona og oprør så skræmmende.

Coronaen er blevet brugt til at indføre kontrolmekanismer vi ikke har set før i fredstid og folk fandt sig i det. De havde ikke noget valg.

Så kom oprøret efter at en kriminel sort mand fik en brutal behandling af en ”dirty cop”. Oprøret som fulgte, var ikke et flammende råb om retfærdighed. Nogen ønskede at det skulle udvikle sig til en flodbølge, selv om det ødelagde meget på sin vej. Hvis det bare fejede ”the Orange Man” ud af Det Hvide Hus, var alt acceptabelt.

Samtidig kunne det bruges til at rasere det, som fandtes af traditionelle samfundsinstitutioner, som fx politiet.

Denne dekonstruktion har pågået længe og Black Lives Matter er et instrument for kræfter, som ønsker at fjerne alle barrierer for deres magt.

Fjern tradition, forfatning og historie

Politiet håndhæver love og regler, og disse udspringer af forfatningen. Men den forfatning ønsker Obama og Hillary at forandre. Derfor var stormløbet mod Brett Kavanaugh så vigtig: Det var et pandemonium, et kaos og slagsmål helt ind i Senatet, og Demokratiske senatorer deltog i sabotagen.

Vanlige amerikanere har set og konkluderet. Ikke alle, men mange. Det skræmmer livet af dem.

Derfor gik Trump til St. Joseph-kirken med en Bibel i hånden. Han ville kommunikere noget ud til almindelige mennesker: Dette er hvad vi står for.

De medier som skreg op om at dette var at ofre fredelige demonstranter for at præsidenten skulle kunne få en billedseance, misforstod bevidst, eller de er ikke længere i stand til at se hvad det handler om.

Jeg er tilbøjelig til at tro det sidste.

En ny autoritet

Vi som er fra 50-erne genkender meget af det. Men det er meget større og farligere end det vi havde gang i dengang. Vi drev på med en prøveopsætning, som nu opføres i fuldskala.

Hvis det skræmmer dig har du helt ret.

Når DR’s reporter står i Washington og hepper på at politiet skal opløses og politiet går ned på knæ for noget som forsøger at blive en autoritet som står over politiet, har vi nået et niveau som vi i 60-erne ikke var i nærheden af.

Det var dengang det begyndte med at politiet var fjenden. Men bag politiet stod en højere autoritet. Det var der aldrig nogen tvivl om. Derfor blev “politivold og racisme” allerede dengang opfundet som våben mod politiet.

Nu har de, der bestemmer, tilladt at politiet skal bøje sig på knæ for disse i og for sig indholdsløse og tomme ord. Oprøret er blevet til en autoritet som står over politiet.

Det er 68’ernes ultimative triumf.

At de samtidig hylder Kina er et bevis på at deres anti-demokratiske sindelag har været der hele tiden.

ANNONSE