Kopierede/fra hoften

I en såkaldt “nyhedsanalyse” udøser Politikens korrespondent i Los Angeles sit had til præsident Trump – nu i anledning af politimordet på George Floyd i Minneapolis og de voldsomme protester i adskillige storbyer, som mordet har afstedkommet. Det ser ikke godt ud Trump, rapporterer bladets medarbejder. Og det kan meget vel vise sig, at han får ret, når stemmerne ved præsidentvalget i november er talt op.

Politiken har dog et vist besvær med at bevise, at Trump skulle være skyldig i mordet eller have opfordret til det. Det bliver som sædvanligt til lidt løs snak, der skal antyde, at præsidenten sådan i al almindelighed er racist og i det hele taget en skidt knægt. Beviser for racismeanklagerne er der ikke brug for. Folk kan nøjes med at læse Politiken eller lytte til Danmarks Radio.

Politiken glemmer i øvrigt at nævne, at såvel Minneapolis som staten Minnesota har været demokratisk ledede i umindelige tider, så hvis der er noget galt med det lokale politi (som alt tyder på) er det altså demokraterne, der har svigtet, og ikke Trump, hvis autoritet ikke rækker til at blande sig i lokale forhold.

ANNONSE

Demokraterne sidder også solidt på magten i mange andre af de storbyer, hvor der de seneste dage har været demonstrationer og optøjer. Det gælder bl.a. Seattle, Washington D.C, Atlanta og New York.

Men det kunne ikke falde Rådhuspladsens løgnefabrik ind at holde disse demokrater ansvarlige for noget som helst.

ANNONSE