Kommentar

Asger Aamund på prædikestolen i Helsingør kirke: Er vestens kultur i forfald? 8. januar 2020

Som reaktion på Asger Aamunds støtte til præsident Trump – som han har kaldt ”en stemme på folkestyret, retsstaten, friheden og på tryghed og velstand” – kalder Ekstra Bladet (9. sept.) Aamund fordrukken. Faktisk er han ifølge organet så omtåget af spiritus, at han ikke kan høre ”skyderierne og ofrenes skrig fra politivolden i de amerikanske gader”.

Ganske vist har der ikke været eksempler på umotiveret og racistisk politivold siden mordet på George Floyd den 25. maj, og den skyldige politimand sidder i fængsel og afventer sin dom. Der er heller ingen, der har taget parti for voldsmanden. I den udstrækning, politivold måtte forekomme, er det i øvrigt ikke Trumps skyld, for han har ikke magten over enkeltstaternes eller byernes politi, der styres af guvernørerne og borgmestrene.

Men det er sandt, at der er rigeligt med vold i adskillige amerikanske storbyer, der har det til fælles, at de ledes af borgmestre fra det demokratiske parti. Det gælder bl.a. Seattle, Portland, Los Angeles, Chicago og Minneapolis. Gerningsmændene til de omfattende påsatte brande, butiksplyndringer, overfald på fredelige borgere og angreb på politiet er terrorister fra Black Lives Matter og Antifa,    der er nært forbundet med det demokratiske parti, og hvis ugerninger roses af ledende demokratiske politikere, så som vicepræsidentkandidat Kamala Harris og formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi. Derimod har Donald Trump gentagne gange fordømt disse planlagte anslag mod retsstaten og borgernes sikkerhed. 

ANNONSE

Ekstra Bladet modtager i 2020 17,5 millioner skattekroner i mediestøtte, der bl.a. går til at belønne smudsorganets redaktør, Poul Madsen, som i 2017 stolt berettede, at han ca. fik samme løn som statsministeren. I øvrigt kan man på fjernsynet med jævne mellemrum nyde redaktør Madsens belæringer om presseetik. 

 

 

Af Lars Hedegaard

 

ANNONSE