Kommentar

Her er en lille amerikansk detalje, som sikkert ikke finder vej til de danske overflademedier: Ifølge Associated Press har medlem af Repræsentanternes Hus, Ilhan Omar, snævert besejret den moderate Don Samuels ved det demokratiske primærvalg i Minnesotas femte kongresdistrikt, som bl.a. omfatter storbyen Minneapolis. De demokratiske vælgere havde altså valget mellem Omar, som står på det demokratiske partis yderste, rabiate fløj, hader Israel og vil afskaffe politiet, og den mere besindige Samuels – og valgte ekstremismen.

Omar har bl.a. gjort sig bemærket ved at anklage Israel og USA for at have begået krigsforbrydelser, der ikke står tilbage for Talebans.

Udfaldet i Minneapolis er betegnende for den afgrund af uforsonlighed, der nu præger amerikansk politik. Den venstrefløj, som i stigende grad har taget magten i det demokratiske parti, hader Donald Trump og hans tilhængere så intenst, at den er villig til at sætte alt over styr – tilmed forfatningen, demokratiet og retsstaten – for at holde dem fra magten.

Det er da også gået som forventet med FBI’s raid mod Trumps hjem i Florida. Demokratiske politikere klapper i hænderne og taler salvelsesfuldt om, at ingen står over loven, mens medlem af Repræsentanternes Hus, Eric Swalwell, benytter lejligheden til at beskylde republikanerne for at planlægge voldshandlinger. Og da det er tilfældet, må man naturligvis bruge alle midler for at nedkæmpe dem, som demokraterne har gjort, siden Trump meldte sit kandidatur til præsidentposten i 2015.

ANNONSE

Det er blevet til syv år, hvor amerikansk politik i hovedsagen har handlet om at få ram på manden med det mærkelige hår – eller rettere: Hensigten er at komme efter Trumps vælgere, fordi de ønsker en anden politik end den, som den globalistiske storkapital og dens socialistiske allierede står for.

I gamle dage – da der var rigtige socialister til – kaldte man det klassekamp, men det er gået af mode.

Trods alle fortrædeligheder tyder intet på, at Donald Trump går nogen steder. Medlem af Repræsentanternes Hus, Jim Banks, har netop sammen med en gruppe republikanske politikere været til møde med den tidligere præsident og rapporterer, at Trump på ingen måde føler sig besejret, men er fuld af kampmod.

Da FBI brød ind i Trumps pengeskab i Mar-A-Lago, fandt de det tomt.

ANNONSE