Kommentar

 

Storbritannien er plaget af, hvad svenskerne kalder en smal “meningskorridor”. Det er et af de triste paradokser i vores tid, at det multikulturelle samfund i praksis er så intolerant og fordømmende. Den velkendte redaktør af ”Spiked og spaltist” i The Spectator, Brendan O’Neill, skriver om en ny variant hos venstrefløjen i  jagten på forræderi mod multikulturalismen.

O’Neill kalder det ”boghyldepolitiet”. Billeder af berømte folks boghylder er lagt online, og bogrygge granskes for at finde uanstændige bøger. Ikke uventet er Twitter den vigtigste platform for denne heksejagt. Et offer for ”twitteratets” nådesløse fordømmelse af afvigelser er den velkendte konservative politiker Michael Gove, der beskyldes for at have “antisemitiske” og “racistiske” bøger i sin samling. Så Krænkelsesindustrien jager ikke kun efter ”fejl” i tekster, lyd og billeder, men:

Ja, de er heller ikke tilfreds med politiske udsagn, tweets, vittigheder og endda frisurer (tænk på skrigene om ‘cultural appropriation’, der rettes mod enhver kendis, der sætter sit hår på en måde, som hendes race ikke er beregnet til), nu politiserer den krænkelsesparate pøbel endda boghylder.” HyldeStasi” , som vi måske skulle kalde dem, gennemgår titlerne i folks private bogsamlinger og skriger ‘FORBUDT!’ hvis de finder noget uacceptabelt.

Goves bibliotek inkluderer en bog af David Irving, historikeren, der sandsynligvis er den mest berømte Holocaust-fornægter i verden. Og en kopi af ”The Bell Curve” af ​​den amerikanske sociolog Charles Murray og psykolog Richard J Herrnstein samt Ayn Rands ”Atlas Shrugged”. Hicham Yezza, klummeskribent i avisen The Guardian, hævdede, at hvis han havde set et foto af en boghylde indeholdende sådanne bøger, ville han have gættet på, at den tilhørte Anders Behring Breivik.

ANNONSE

Sandt nok siger vores bogsamling meget om, hvem vi er, men den siger ikke alt. Og enhver, der søger sandheden, skal udfordres ved at læse bøger, man er uenig i.

 Brendan O’Neill minder os om:

At så meget af venstrefløjen ser ud til aldrig at ville møde en kommentar eller en idé, som de finder ubehagelig, forklarer hvorfor de er blevet så dogmatiske og intolerante. At nægte at udsætte dig selv for kommentarer og ideologier, du ikke kan lide – ja, endda for værkerne fra en Holocaust-benægter som Irving – er tegn på et infantilt sind. At blive udfordret og chokeret og forfærdet er nøglen til at holde ens hjerne i form og nysgerrig.

O’Neill finder det særligt foruroligende, at kritikken af ​​Goves bibliotek ikke mindst kommer fra folk, der tilhører Corbyns Labour-fløj;  Corbyn ,der trods alt faktisk har samarbejdet med Holocaust-benægtere og antisemitter:

Lad os være klar over, hvad der sker her: Folk, der idoliserede Corbyn – der var forbundet med Holocaust-benægtere – raser mod Michael Gove, som var med til at sikre, at britiske skolebørn blev undervist ordentligt i Holocaust, på grundlag af en bog på en hylde i hans hus. Det ville være sjovt, hvis det ikke var så perverst. Disse mennesker håber ikke bare på at blive censorer – de er rasende hyklere også.

Boghyldepolitiets latterlighed

ANNONSE