Nyt

Aaqil Ahmed, den første muslim i stillingen som BBC-chef for religion og etik, har foreslået at BBC skal udføre daglige udsendelser af bøn gennem hele ramadan-måneden. Aaqil Ahmed har også foreslået, at BBC skal dække fejringen af eid d. 23. og 24. maj, på samme måde som BBC dækker udsendelser fra Church of England efter at kirkerne lukkede på grund af coronavirusset.

Aaquil Ahmed benytter coronavirusset til at islamisere Storbritannien. Han fik jobbet i BBC allerede i 2009, hvilket mange mente var kontroversielt, specielt kristne ledere, som klagede til BBC’s ledelse. I 2010 bad den daværende chef i BBC, Mark Thompson, Ahmed om at stoppe med at «snakke om denne muslimske ”ting” hele tiden». Men også mange andre var opgivne over at BBC ikke ville forstå at Storbritannien fremdeles er et kristent land, eller endnu værre: at BBC arbejder på at afkristne landet.

I 2016 sagde Ahmed, at BBC var «alt for kristent». Han har også udtalt sig om Den Islamiske Stat. Den har alt med islam at gøre, mener han.

«I hear so many people say Isis has nothing to do with Islam — of course it has. They are not preaching Judaism. It might be wrong but what they are saying is an ideology based on some form of Islamic doctrine.»

ANNONSE

Ahmed mener også, at britiske komikere ikke gør grin med islam, fordi religionen er så «misforstået» af store dele af den britiske befolkning. Komikerne selv har i årevis sagt at de ikke gør grin med islam, fordi de har livet kært. Misforståelsen ligger nok hos Aaquil Ahmed selv.

Hvis BBC indfører udsendelser af islamiske religiøse bønner, så vil dette selvsagt fortsætte, om end i et mindre omfang, efter at viruskrisen er over.

The Times

ANNONSE

Mest læst