Tavle

Mere end 117 millioner pund vil blive brugt på at beskytte moskeer, muslimske skoler og samfundscentre i Storbritannien mod hadeangreb i løbet af de næste fire år, siger regeringen.

Indenrigsminister James Cleverly sagde, at investeringen ville bringe “trøst og tillid” til britiske muslimer. Det oplyser BBC.

Pengene skal bruges til tiltag som kameraer, alarmer og hegn.

Minister Cleverly sagde: “Anti-muslimsk had har absolut ingen plads i vores samfund. Vi vil ikke lade begivenheder i Mellemøsten blive brugt som en undskyldning for at retfærdiggøre overgreb mod britiske muslimer”.

“Premierministeren har gjort det klart, at vi står sammen med muslimer i Storbritannien”.

“Det er præcis derfor, vi har forpligtet os til denne finansiering og giver tryghed og tillid til britiske muslimer på et tidspunkt, hvor det er afgørende nødvendigt.”

Udmeldingen kommer som svar på bekymringer om, at Israel-Hamas-konflikten nærer splittelse i Storbritannien.

Finansieringen, der blev annonceret i starten af ​​den islamiske fastemåned Ramadan, er en del af en støttepakke, der skal give sikkerhed for, at anti-muslimske overgreb, trusler eller chikane eller enhver form for hadforbrydelse ikke vil blive tolereret i Storbritannien.

Dette følger efter premierminister Rishi Sunaks meddelelse i sidste måned om en lignende pakke til jødiske samfund på i alt 70 millioner pund over de næste fire år.

Pakken til at tackle anti-muslimsk had er større end den, der gives for at beskytte jødiske faciliteter på grund af den større muslimske befolkning og et større antal steder at dække, skriver BBC.

ANNONSE

Regeringen har fordømt rapporter om anti-muslimske og anti-jødiske hadforbrydelser, som velgørende organisationer og politi siger er steget til rekordhøje niveauer.

Sikkerhedsminister Tom Tugendhat sagde, at pakken demonstrerer, hvordan regeringen står “fast mod hadforbrydelser, misbrug, trusler eller chikane mod britiske muslimer”.

“Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med politiet og samfundets partnere for at sikre sikkerheden for britiske muslimer”, tilføjede han.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden