Dag: 28. februar 2020

Foto: Bernhard Schwarzmann, sølvgelatinkopi i Jødisk museum, Oslo Bildet er også publisert i Oskar Mendelsohns Jødenes historie i Norge gjennom 300 år, Universitetsforlaget 1969. Den israelitiske menighed i Kristiania/Oslo, en utbrytergruppe fra Det mosaiske trossamfund, eksisterte periodevis fra 1893 til 1938, da den omsider gikk tilbake til faderhuset. De hadde fra 1917 sin egen synagoge […]

Les Mer...

“Den mistænkte beskrives som: Mand, 15-23 år, 175-185 cm, almindelig af bygning, kort mørkt hår, iført mørk jakke, lyse bukser og hvide sko.” (Politi.dk, 27. februar 2020)

Les Mer...

De danske medier bringer adskillige detaljer om forløbet, men problematiserer ikke det overordnede aspekt – at parret, der kom til Danmark som flygtninge, var på ferie i det land de flygtede fra. At de var islamisk gift, og manden ønskede at få familiesammenført endnu en kone fra Syrien.

Les Mer...

Torsdag aften afholdt Trykkefrihedsselskabet debatmøde med og om Generation Identitær på Christiansborg, og lige her i parlamentarismens øje, er det umuligt at stoppe politiske arrangementer.

Les Mer...

Den tyske forfatningsdomstol i Karlsruhe har i en kendelse som blev offentliggjort torsdag, slået fast at lovgivere har adgang til at forbyde nyuddannede kvindelige jurister, som udfører praksis ved domstole med sigte på en juridisk profession, at gå med hijab i retten.

Les Mer...

A plan by the Greek government to build new migrant camps on five Aegean islands has sparked violent opposition from local residents, who fear that the facilities will encourage yet more mass migration from Africa, Asia and the Middle East.

Les Mer...

Tyrkiet vil ikke længere standse syriske flygtninge, som forsøger at komme til Europa, siger en tyrkisk tjenestemand til Reuters. Baggrunden er forventninger om en snarlig flygtningestrøm fra Idlib-provinsen i Syrien.
Ordrer skal allerede være givet, om ikke at gribe ind.

Les Mer...