Kopierede/fra hoften

Den enorme migrantstrøm fra primært muslimske lande har ofte været et tema i Dronning Margrethe ‘s nytårstaler.

Her er korte uddrag af majestætens taler:

1984:

“Når vi ser dem (migranterne, red.) stå famlende over for vort livsmønster og vort sprog, så kniber det alt for hurtigt med gæstfriheden … Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger. Så møder vi dem med kølighed, og så er der ikke langt til chikane og grovere metoder. Det kan vi ikke være bekendt.”

1992:

“Det må aldrig føre os ud i den misforståelse, at alt dansk er godt, ubetinget, og alt det fremmede mistænkeligt, blot fordi det er fremmed. En gold og afvisende nationalisme, der giver sig udslag i fremmedhad.”

2001:

“Vi er i dag en mere sammensat befolkning, end vi var for et par slægtled siden. I Danmark bor nu side om side mennesker, som ikke kender nogen anden tilværelse end den danske, og mennesker, som er kommet hertil med en helt anden baggrund og andre traditioner … Det kræver noget af os alle, for det er ikke altid så ligetil at erkende medmennesket bag anderledes træk og uvante skikke..”

ANNONSE

2002:

“Jeg bringer også mine gode nytårsønsker til alle dem, der er kommet til Danmark fra fremmede lande og fjerne himmelstrøg. Hvad enten de har boet her kort eller længe, håber jeg, at det nye år må være med til, at de kan føle, at de hører til her.”

2014:

“En af følgerne af den nuværende situation er den voldsomme flygtningestrøm … vi skal ikke bare tage hånd om dem (migranterne, red.), vi skal også hjælpe dem med at finde sig til rette i samfundet.”

2015:

“Mange flygtninge har søgt beskyttelse i Danmark, og det er vores ansvar at hjælpe. Jeg vil ønske, at det nye år må blive et godt år for alle, der nu skal finde sig til rette i Danmark.”

*

2019 blev i øvrigt året, hvor Amalienborg Slotsplads blev terrorsikret.

Se også
Kendt pressefotograf benægter fakta: ‘Han er fyldt med lort’

ANNONSE