Dag: 29. december 2019

Ivan Ivanovitsj Sjisjkin (1832–1898) Olje på lerret, 95 x 67 cm, Det russiske muséet, St. Petersburg Russisk titel: Тевтобургский лес – Tevtoburgskij ljes Sjisjkins best kjente malerier hentet sine motiver fra det russiske landskapet, men han besøkte også både Tyskland og Sveits. Teutoburgerskogen er særlig kjent for det slaget som sto der i år 9 […]

Les Mer...

Atter et år, der gik. Og det, der gik, er væk. Tilbage står minderne i frisk erindring. Især de mindeværdige. Her tænker Vi særligt på vore unge skoldmøer, der netop i det forgange år viste os alle, at også danske kvinder kan gøre en forskel.

Les Mer...

Den radikale folketingskandidat Petar Sočević udgiver en engelsksproget propagandavideo på Facebook, hvis eneste formål er at udskamme Danmark og danskerne i udlandet.

Les Mer...

For et par dage siden var det forfatter og skuespiller Hassan Preisler, der på grund af fyrværkeriballaden luftede ideen om at forlade Nørrebro, og nu er billedkunstneren Simone Aaberg Kærn ude med en øjenvidneberetning på Facebook fra krigszonen Nørrebro.

Les Mer...

Khatia Buniatishvili spiller. Som John Ogdon formulerte det: [it is] the most exalted, intense and sublimely powerful of all Chopin’s compositions … It is unbelievable that it lasts only twelve minutes, for it contains the experience of a lifetime.

Les Mer...

Et jødisk lærerægtepar fortæller om deres rædsel for elevernes jødehad. Ægteparret er begge børn af Holocaustoverlevende, som kom til Malmø efter krigen. Ægteparret vover ikke vise deres jødiskhed for eleverne. De oplever at byen er blevet et utrygt sted for jøder.

Les Mer...

Den canadiske statslige tv-station CBC har bekræftet, at den har fjernet scenen med den amerikanske præsident Donald Trump i julefilmen ‘Alene hjemme 2’

Den statslige tv-station afviser, at censuren er politisk motiveret.

Les Mer...

Mens de islamiske familier vogter døtrenes dyd i ghettoen, har drengebørnene frit spil til at terrorisere de vantro danskere. De venter ikke engang til mørkets frembrud.

Les Mer...

Skolerne årlige julegudstjeneste er flere steder erstattet af en ‘juleafslutning’, og den omtalte gudstjeneste der fandt sted i Kristkirken på Enghave Plads kaldes for ‘Christmas gathering’.

Les Mer...

Fredag aften anholder Københavns Politi to 15-årige teenagere, der skyder med livsfarligt fyrværkeri mod andre på Nørrebro.

Efter en kort afhøring bliver begge drenge løsladt og sat på fri fod klokken 01 om natten.

Les Mer...