Kommentar

I valgte at komme til et rigt land. Og hurtigt troede I, at dette land var gudsforladt. Intet kunne være fjernere sandheden.
For vi har faktisk en gud. Godt nok en inkarnation af gud, men en, der har lært os om moral og etik. På nudansk: Opfør dig ordentligt. Det er så ikke os alle, der dyrker ham lige heftigt og offentligt. Men 99 procent af os danskere bærer hans visioner i vore hjerter – eller hjerner. Uagtet, at de fleste af os aldrig tænker på ham. Og måske er nogle af os endda ateister? Men han eller vist nok hans far, har faktisk lært os ti leveregler, der har bevirket, at vi i dag har et af verdens mest fredsommelige, trygge og demokratiske lande. I dag kaldes det godt nok ikke religions-indoktrinering, men almindelig, civiliseret opdragelse.
Nå, ja, han har i øvrigt også givet os det 11. bud, der omhandler humoren, satiren og sarkasmen. Et effektivt våben, der ofte kan eliminere en konflikt eller det, der er værre. Derfor har han heller ikke selv noget imod, at man gør grin med ham – eksempelvis ved at lave sjove tegninger af ham. Noget som visse andre folkeslag kunne lære eller vinde meget af.
Hvad med jeres gud, kære fremmede? Er han også en lille humørspreder? Eller er han mere til festbomber og sprængfarlige evens?
Peter Qvistgaard
ANNONSE