Kopierede/fra hoften

Under de nylige afhøringer I Repræsentanternes Hus i anledning af rigsretssagen mod præsident Donald Trump fandt følgende ordveksling sted mellem den republikanske repræsentant Mike Turner og demokraternes hovedvidne, ambassadør Gordon Sondland:

Turner: “Er det rigtigt, at ingen på denne planet fortalte dig, at Donald Trump prøvede at gøre [den emerikanske hjælp til Ukraine] betinget af undersøgelserne [af Turner Biden]? For hvis dit svar er ja, så … er CNN’s overskrift forkert.”

(CNN havde citeret Sondland for at have sagt: “Ja, der var en quid pro quo i den ukrainske skandale” – som også har været hovednyheden i de danske medier.

Turner igen: “Ingen på denne planet fortalte dig, at præsident Trump prøvede at gøre hjælp betinget af undersøgelser, ja eller nej?”

Sondland: “Ja.”

Turner: “Så du har ikke rigtigt noget vidnesbyrd, der knytter præsident Trump til en plan om at tilbageholde hjælp til Ukraine … [hvis Ukraine ikke indledte undersøgelser]?”

Sondland: “Andet end mine egne formodninger.”

Turner: “Som intet er bevendt.”

I retsstater plejer man ikke at acceptere formodninger som beviser, men da der gennem tre års undersøgelser af Trump – først for sammenrotning med Rusland og nu pression over for Ukraine – ikke er fremkommet et eneste håndfast bevis på “high crimes and misdemeanors”, må demokraterne ty til rygter, påstande og antagelser for at at få præsidenten fjernet.

ANNONSE

Ved så entydigt at bakke op om en politisk motiveret proces mod den amerikanske præsident, udgør de danske medier en direkte trussel mod retsstaten.

ANNONSE

Mest læst