Kommentar

Bernie Sanders og Elizabeth Warren vandt nattens debat i Detroit, men de vandt på maksimale krav som Middle-America viger tilbage for. Middle America tror ikke på julenissen. -Vil I hæve skatterne, spurgte Jake Tapper. -Vi svarer ikke på Republikanske ”talking points”, svarede Warren. Med andre ord: Ja. 

Der er en grund til at danske medier ikke kan give en sandfærdig beskrivelse af den politiske kamp i USA. Da risikerede de at vælgerne forstod ligheden: Demokraterne går også ind for åbne grænser og velfærd til alle. Galskaben ville blive synlig.

At høre på debatten på Demokraternes side er fascinerende pga. en høj galskabsfaktor.

Demokraterne ved hvem de skal slå, alligevel rykker de til venstre.

Under tirsdagens debat i Detroit var det de to mest radikale, Elizabeth Warren og Bernie Sanders, som trak det længste strå, selv om de andre forsøgte at holde igen.

Hvorfor vandt de? Fordi Warren kom godt forberedt og fordi de to ikke angriber hinanden.

Men en dybere forklaring er at de, som stemmer på Demokraterne i primærvalg, ikke er repræsentative for den jævne Demokratiske vælger. De tilhører den radikaliserede fløj som aldrig får nok af identitetspolitik og brug af racismekortet.

ANNONSE

Trump har udløst en galskab på Demokratisk side. I stedet for at sunde sig, og køligt analysere hvad det var som gjorde at Trump vandt og hvordan de skal kunne slå ham med en økonomi som går så det suser, vælger de følelser og moralisme.

Det er som at spørge amerikanerne om de sætter behovet for dydighed højere end økonomisk fremgang og velstand.

Parallel til Vesteuropa

Den amerikanske valgkamp har meget at sige danske vælgere. Hvis de fik rigtig information ville paralleller gå op for dem.

Demokraterne ligger under for politisk galskab: De vil både have fri indvandring, åbne grænser, og gratis sundhedsydelser og universitetsuddannelse til alle.

Alle normale mennesker forstår at det vil bringe USA på vejen til at blive et nyt Venezuela.

Men politikken i Danmark er ikke stort bedre.

Flertallet af danske partier går ind for import af titusinder af mennesker, som ikke er økonomisk bæredygtige, dvs. de hiver mere ud end de lægger ind i statskassen, og dette pågår samtidig med at velfærdsstaten skal opretholdes.

Det er et umuligt projekt. Ingen har klaret at løse cirklens kvadratur; dvs. gøre to hinanden udelukkende ting samtidigt.

Hvis man ser de store linjer er der kun en gradsforskel på venstresiden og højresiden. 

Nægter at vende udviklingen

Alle kan se at gratisprincippet og åbne grænser er en kurs mod konkurs, men alligevel fortsætter de politikken.

Godhed er blevet en værdi som trumfer alle andre. En nation som Sverige er villig til at begå selvmord for at kunne fremstå som god.

Der er en grund til at danske medier forskønner Demokraternes kandidater og udelader negative oplysninger. Demokraterne er så ekstreme at de stiller selv deres vesteuropæiske kolleger i skyggen.

Det er «svenske tilstande» i USA.

De fem største byer er alle Demokratiske og fejlstyrede: Antallet af hjemløse vokser, gaderne flyder med sprøjter og ekskrementer. Folk som kan, flygter fra dem.

Disse byer har erklæret sig som ”sanctuary cities”, dvs. de giver ophold til illegale immigranter, som er anslået til 22 millioner i et Yale-studie. Lokale myndigheder udleverer ingen information til føderale myndigheder og går så langt, at de advarer de illegale, hvis grænsepolitiet ICE leder efter dem.

Disse byer, som New York City, har allerede indført gratis sundhedstilbud til illegale, til trods for at alle ved at det har de ikke råd til. Hvem skal betale?

Baltimore

Det er på den baggrund at racisme-anklagen ikke bider på Trump når han kritiserer vanstyret i Baltimore.

Demokraterne har i alle årene lovet de sorte velfærd og de sorte har stemt på dem. Men resultatet er stigende fattigdom, kriminalitet, skyhøje dødsrater pga. overdoser, analfabetisme, arbejdsledighed og drabsrater som er højere end Guatemalas.

Obamas otte år var et ”tipping point”. Når ikke engang landets første sorte præsident klarede at gøre noget, var tålmodigheden slut. Flere sorte var villig til at lægge øre til en politiker som spurgte: -Hvad har I at tabe (ved at stemme på mig)?

Trump har skabt den laveste arbejdsløshed blandt sorte nogensinde. Hvis Demokraterne tror at sorte vil kaste en præsident ud, som har givet dem jobs, til fordel for en Demokrat som afgiver fagre løfter om mere af den samme mislykkede politik, siger de indirekte at sorte er dumme.

Klientsamfund

Også på dette punkt er der paralleller mellem USA og Vesteuropa. Vesteuropa har importeret millioner af mennesker som de har gjort til klienter. De får penge for ikke at lave noget. Det er det samme som at gøre dem krævende, dovne og permanent misfornøjede. Underbevidst opfatter klienterne at de er afhængige og andenrangs. De bærer rundt på en utilfredshed. Men de har ikke en politisk kultur som gør at de kan tage skridtet over i uafhængighed. I stedet kræver de mere, og det er her de værste på venstresiden kommer ind og tilbyder «mere»: Flere «tilbud», flere «pakker», mere kvotering og flere moskeer.

Det er myndighederne selv som står for parallelsamfundene og det at de kan overtage majoritetssamfundet.

Dette er så åbenbart for alle, som vil se, at myndighederne har indført særskilte love for at befolkningen skal holde sig på måtten.

USA’s styrke

I USA står kapitalismen og en friheds ånd stærkere. Trump har gået til kamp mod de store transnationale selskaber som har gjort Kina rigt på bekostning af amerikanske arbejdere. Dette er hans største bedrift. Vanlige folk forstår det. De ser at han gjorde det Obama påstod, var umuligt: Hente jobbene hjem.

Det står værre til i Vesteuropa. Nanny-stat, statslig velfærd fra vugge til grav, ødelægger menneskene. Staten er allerede i gang med at øge afgifter og skatter på den arbejdende del af befolkningen for at finansiere den voksende del som ikke arbejder. Når disse forskelle falder sammen med religiøse og kulturelle grænser, bliver resultatet polarisering og mistro.

Myndighederne kan skrige højt om hadtale og radikalisering så meget de vil. Folk ser, hvor forskellene er og hvem som betaler.

Det er derfor danske medier systematisk fortegner det som sker i USA.

Det kunne være at også danske vælgere forstod et og andet.

Heller ikke de er dumme.


Støt Document.dk med 100 kroner
per måned
.

ANNONSE