Kommentar

Firebanden holdt pressekonference mandag. Ocasio-Cortez har karisma, men Ilhan Omar irriterer med sin barnlighed og frejdighed. De fire sagde det var på tide at rejse rigsretssag mod præsidenten: ”it is time for us to impeach this president” for “openly violating” his constitutional oath. “The eyes of history are watching us” in this “pivotal moment,” Omar said. Onsdag aften blev der stemt om et forslag om rigsretssag, 137 Demokrater i Repræsentanternes Hus stemte mod en rigsretssag, bare 95 stemte for.  

Trump tager udtalelserne fra de fire progressive Demokrater på ordet. Under et møde i Nord-Carolina onsdag aften, tog han dem under behandling, en efter en, citat for citat.

Medierne har gjort disse kvinder til superstjerner. Særlig Alexandria Ocasio-Cortez og Ilhan Omar. Det er derfor ikke vanskeligt at finde eksempler på udtalelser, som tager sig dårligt ud, når de gengives af en som sætter dem ind i en amerikansk kontekst: Dvs. en patriotisk.

Det var det Trump gjorde da han før weekenden spurgte: -Elsker disse mennesker virkelig Amerika? De spyr bare had ud. Hvorfor kan de ikke drage tilbage til landene de kom fra og fikse dem, så kan de komme tilbage.

ANNONSE

Men Demokraterne og anti-Trump-medierne har bevæget sig så langt til venstre at de reagerer med at skrige racist. Det samme gør danske medier.

For et par år siden gjorde disse angreb et større indtryk end de gør i dag. Takket være afsendernes egen opførsel er anklagerne blevet devalueret.

Når Alexandria Ocasio-Cortez siger, at USA driver koncentrationslejre langs grænsen og gentager at hun mener hvert ord, så gør det noget ved amerikanernes opfattelse af hende og dem, som bruger tilsvarende sprog. De forstår udmærket godt at det er et angreb, ikke bare på præsidenten og hans stab, men på dem selv. Disse Demokrater vil nemlig have åbne grænser og Ocasio-Cortez siger at de, som strømmer over grænsen er de virkelige amerikanere, de stammer fra dem, som har ret til landet.

Dette er de virkelige racister. Det har taget tid før vanlige folk har forstået mønsteret, men nu er det blevet så tydeligt, at Trump kan møde dem head-on.

Ocasio-Cortez og de andre kandidater bruger racisme-kortet mod alt og alle. Kamala Harris fældede Joe Biden, som krøb til korset og bad om undskyldning og dermed mistede balancen.

Men racisme er som en gift i sindet. Hvis du først begynder at kalde dine medmennesker racist, har du en tendens til at se stadig flere.

Venstresiden overskred for længe siden en grænse, da de begyndte at bruge et så ladet ord politisk. De har ingen hæmninger.

Speaker of the House, Nancy Pelosi, har forsøgt at holde sin beskyttende hånd over de fire kvinder, selv om de har sparket hende over skinnebenet. Men da stemte mod en bevilling på 4,5 milliard til migranterne på grænsen, løb det over for Pelosi og hun kom med nogle stik til dem i et interview med New York Times: -De lever i deres egen twitterboble, sagde Pelosi.

Det skulle hun ikke sagt. Sammenligningen med Trumps twitring lå snublende nær. Du skal ikke kritisere de progressive. Det er majestætsfornærmelse. Da trækker Ocasio-Cortez racismekortet frem. Hun spillede gruppekortet: -Hvorfor er det altid os, kvinder af en anden hudfarve, du skal finde fejl ved? spurte AOC, som hun kaldes.

Trumps twitts om at de hellere burde rejse hjem og fikse deres egne hjemlande, førte til en midlertidig “samling” mod den fæle præsident. Men det var de fire kvinder alene som holdt pressekonference søndag, hvor de omtaler Trump, ikke som præsident, men som en “okkupant” af Det Hvide Hus, som det er på tide at smide ud, jo før jo bedre.

Det er pigernes “brazenness”, deres frejdighed og frækhed som provokerer mange amerikanere. De har ikke lang ”karriere” i landet. Omar kom som fireåring, Rashida Tlaib er anden generations palæstinenser, Ocasio-Cortez kommer fra Puerto Rico. Men de opfører sig som om de står for de amerikanske værdier og har ret til at afsætte alle, som ikke deler deres syn.

Det samme skuespil ser vi i Vesteuropa, hvor særlig muslimske indvandrere efter nogle år i landet opfører sig som om de repræsenterer det nye Danmark og faktisk ved noget om værdier, som indfødte ikke kender eller forstår. De bakkes op af medierne og fra højeste politiske hold, som flyder med og skaber en boble de fleste kan se er falsk.

Trump har set at tiden er inde til at sætte et kontrastød ind. Talen i Nord-Carolina viser at han kommer til at bruge udtalelserne fra firebanden – the Squad – for hvad de er værd.

Han ser at Demokraterne er sårbare fordi alle deres kandidater vælger at køre den radikale linje, hvor alt skal være gratis. Amerikanere flest tror ikke på eventyr: Åbne grænser, gratis sundhedsvæsen og universitetsuddannelse, og den mest ambitiøse klimaplan nogensinde. De ser at det er galskab.

Nancy Pelosi og Chuck Schumer har gjort den store fejl at solidarisere sig med de progressive. Dermed har de overladt til dem at definere det Demokratiske Parti.

Hver gang Trump angriber pigerne slutter Demokraterne rækkerne bag dem. Hvis pigerne havde vist moderation i deres reaktioner kunne sympatien være svinget over til dem. Men de gør det ikke. De kører på frihjul alle sammen.
Det er ikke længere siden end sidste weekend at Ilhan Omar sagde, at mange amerikanere ser på deres hunde som bedre end migranternes børn. Når man kender en islamists holdning til hunde, forstår man hvor giftige ordene er.

Ayanne Pressley er sort amerikaner, men hun har drukket af det ideologiske bæger og er blevet beruset. Hun sagde ordret at det ikke holdt at være brun eller sort hvis du ikke snakker som en brun eller sort. Det holdt ikke at være muslim hvis du ikke snakker som en muslim. Dette er den politisk korrekte galskab i essensen og folk hører at den er racistisk. Et menneske defineres ud fra sin hudfarve og sit gruppetilhørsforhold.

Før de progressive formår at overvinde denne intolerance vil de fortsætte med at skubbe vanlige amerikanere fra sig.

Hvis Trump klarer at skyde deres anklager ned vil det få stor betydning, ikke bare for USA, men også Vesteuropa, hvor det er de progressive som styrer.

<script type=”text/javascript” src=”https://video.foxnews.com/v/embed.js?id=6060552723001&w=466&h=263“></script>

.

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE