Kommentar

Jordan B. Petersen udfordrer Big Techs politiske censur. Hans team tester nu beta-versionen af en ny social platform, Thinkspot. Den skal være abonnementsbaseret og uden censur.

Jordan B. Petersen udfordrer Big Techs politiske censur. Hans team tester nu beta-versionen af en ny social platform, Thinkspot. Den skal være abonnementsbaseret og uden censur.

Jordan B. og Dave Rubin reagerede kraftig da Sargon of Akkad, hvis navn er Carl Benjamin, blev smidt ud af Patreon for en uskyldig bagatel. Patreon er et system som gør det muligt at hverve betalende støttespillere på YouTube.

Jordan B. Peterson launching ‘anti-censorship’ platform ‘Thinkspot’ to counter tech titans

Den nye platform kommer ikke til at censurere indhold, men vil lade det være op til retsvæsenet at afgøre om noget er lovstridigt.

“Once you’re on our platform we won’t take you down unless we’re ordered to by a US court of law,” Mr. Petersontold podcasting star Joe Rogan on a June 9 broadcast, NewsBusters reportedWednesday.

Det brugerne har oplevet i stigende grad er at YouTube ”demonitizerer”, dvs. fratager brugere indtægterne fra eget materiale, helt uden forvarsel og uden ankemulighed. Det er vilkårligheden og den politiske slagside som har fået stadig flere til at reagere. Jordan B. varslede i december at de var på udkik efter alternativer. Han sagde, at systemudviklere fra Facebook, Google og Twitter havde kontaktet dem og tilbudt deres hjælp. Folk på indersiden er bekymret for politiseringen af de sociale medier som har tilnærmelsesvis monopol.

For første gang er nu føderale myndigheder og lokale i gang med at se på tech-giganternes dominans og brug af deres markedsdominans. De reguleres efter en lov om teknologiske platforme som fritager dem for redaktøransvar. Det er ikke muligt at sagsøge Big Tech for redaktionelle valg.

ANNONSE

Det kan det blive enden på. Google, Facebook og Twitter er de sidste måneder blevet stadig mere politiske, dvs. anti-Trump, anti-konservative. Folk oplever det i hverdagen: YouTube stjerner med to millioner følgere, som Black Pigeon, bliver lukket ned. Han kom senere op igen, men da er skaden sket: Folk ser hvad Big Tech har gang i: Censur efter forgodtbefindende.

”The first amendment”, det første tillæg til forfatningen, rummer retten til ytringsfrihed. Den står stærkere i USA end i Europa. Amerikanere ser at det Big Tech i virkeligheden gør, er at indskrænke borgernes ytringsfrihed, uden at nogen har givet dem lov til det. Det er selvtægt. Big Tech har derfor en voksende opinion mod sig som vil at det sættes grænser for deres virksomhed. De må ansvarliggøres. Det er op til domstolene at bestemme grænserne for ytringsfriheden, som er svært vide i USA, ikke Google, Facebook og Twitter.

Big Tech er blevet aktivister. For nogle måneder siden var det dem, der startede valgkampen mod Trump. Men amerikanere flest kan ikke lide aktivister. De er ophidsede. Nu hører amerikanerne det samme pres fra Hollywood-celebriteter, CNN, MSNBC, New York Times, Washington Post, Demokraterne i Kongressen og Big Tech: De er allerede irriteret efter 2,5 år med Russia collusion og nu presset om rigsret. Amerikanerne opfatter budskabet: Trump skal væk. Og hvad kommer i stedet? ”Vested Interests”, dvs. de privilegerede, eliten. Store selskaber som vil have fri indvandring og går efter alle som hævder den nationale suverænitet.

Jo mere venstresiden radikaliseres, jo stærkere bliver erkendelsen af at den er mod ”Middle America”, som er pragmatisk og patriotisk.

Alexandra Ocasio-Cortez gav i nat et interview, hvor hun sagde, at Demokraternes kandidat kom til at tabe, hvis man ikke fik en, der præsenterede et helt nyt program. Stikordet var at man gjorde rent bord: Alt skal være gratis:

“I think that we have a very real risk of losing the presidency to Donald Trump if we do not have a presidential candidate that is fighting for true transformational change in the lives of working people in the United States,” Ocasio-Cortez told ABC News’ Jon Karl on “This Week” in her first Sunday morning show appearance since she took office in January.

“I think that if we elect a president on half-measures that the American people don’t quite understand — the agenda of a president, you know, that says we’re fighting for higher wages but we don’t want a $15 minimum wage, fighting for education but we don’t want to make colleges tuition-free, fighting for women’s rights, et cetera, but we don’t want to go all the way with that, then I think we have a very real risk of losing the presidency,” Ocasio-Cortez continued.

Ocasio-Cortez og Bernie Sanders er i alliance med ”Corporate America” og Big Tech som alle ønsker åbne grænser. Men samtidig vil de unge radikale demokrater have en velfærdsstat efter europæisk model. Selv socialdemokrater i Europa har forstået, at det er umuligt at kombinere de to ting. Men Demokraterne appellerer til de unge som er tynget af gæld og ikke har råd til egen bolig eller til atstifte familie. For dem lyder det forlokkende at sundhed og skole skal være gratis.

Dette ved den jævne amerikaner er galskab. Når Big Tech bruger sin magt til at igen at fordreje diskussionen, har de kastet handsken mod demokratiet.

 

ANNONSE