Kommentar

Capitol Hill 5. februar 2019. Præsidenten taler til hele nationen. Hvis han klarer at repræsentere nationen og forklare amerikanerne, hvem de er på en måde som giver resonans, forvandles talen til det den er ment at være: En hymne til American Greatness, en samlende faktor. 

Når Trump snakker om “greatness” så er det ikke bare materiel succes, det er noget andet. Det er de værdier Amerika blev grundlagt på han snakker om: Life, Liberty and Freedom.

Der var flere øjeblikke i Talen om Rigets Tilstand som viste, hvad det handler om.

Først var det New York City som vedtog en ny “reproduktionslov”, der afkriminaliserer abort i sidste tredjedel af svangerskabet og tillader abort helt op til fødslen. På toppen af det hele kan abort nu foretages af ikke bare læger, men også jordmødre og plejeassistenter.

ANNONSE

Der gik to uger så foreslog Demokraterne i Virginia en tilsvarende lov. Nu var medierne og Republikanerne “på”. De havde forstået hvor radikalt dette var og potentielt skadende for Demokraterne selv: Repræsentanten Kathy Tran blev udspurgt i detaljer: Ville forslaget åbne for at en fødende kvinde kunne ombestemme sig under fødslen – eller efter at barnet var født? Tran svare ja på begge spørgsmål.

Guvernør Ralph Northam (D) er børnelæge. Han blev spurgt om forslaget i et radiointerview, og svarede “slap af, dette bliver varetaget på en ordnet måde”. “Barnet bliver født, barnet bliver taget hånd om og så vil kvinden og lægen sammen bestemme hvad, der skal skje”, sagde Northam. Det tog lidt tid før det sank ind: Her sad en børnelæge og fortalte at moren efter fødslen kunne bestemme om barnet hun netop havde født skulle dræbes. Dvs. sådanne ord bruger man ikke. Det hedder “comfort care”. Det var også ordet Northam brugte: barnet skulle være “comfortable”. Dette er et andet ord for at man lægger barnet ind i et rum og lader det dø af sig selv. Det dør af dehydrering.

Nu vågnede ikke bare Republikanerne, men mange almindelige amerikanere: Dette var ikke abort, det var spædbarnsdrab. Det er sådan man gør i Nordkorea og Kina.

Sagen kom højt op på dagsorden og amerikanerne svarede spontant: -This is not who we are.

Retten til liv er skrevet ind i forfatningen. At det i det hele taget skal være nødvendigt at foreslå en lov som beskytter det svageste af de svage: Et nyfødt barn, er en målestok på hvor radikale Demokraterne er blevet.

Trump lovede at fremlægge en lov som forbyder abort i den sidste tremånedersperiode.

Det hjalp ikke Demokraterne, at Northam kom i søgelyset for en anden historie, som faldt svært dårlig ud: En skoleårbog fra 1984, hvor to figurer optræder, den ene udklædt som sort og den anden står med KKK-dragt. Northam forsøgte at vride sig udenom: Det var ikke ham.

Demokraterne bruger racisme-anklager mod præsidenten dagligt. Her bliver en af deres egne taget i et stunt, som en Republikaner aldrig ville have overlevet. Northam brugte selv racisme-anklager mod sin modkandidat Gillespie i 2016.

Igen siger amerikanerne: This is not who we are.

Trump siger han er bekymret. Han siger, den illegale indvandring er ude af kontrol. Illegale begik 4.000 drab i fjor. Narkotikaen vælter ind over grænserne. USA havde 72.000 overdosisofre i fjor. This has got to stop, siger Trump og folk er enig med ham.

Det er ikke længe siden Demokraterne, inklusive Obama, sagde det samme som Trump: Vi må standse den illegale indvandring og bygge en mur. Der ligger videoklip på YouTube, hvor Obama siger det samme som Trump. Så hvorfor er de da så stærke modstandere af en mur? Er det fordi det er Trump som siger det? Troligt. Men betyder det da at Demokraterne ikke bryder sig om at det er vanlige mennesker som falder som offer for illegale indvandrere?

Trump sagde: De mest ivrige tilhængere af åbne grænser er rige og mægtige mennesker som selv lever bag høje mure og omgivet af sikkerhed på alle sider. De overlader konsekvenserne af deres politik til almindelige mennesker.

Dette er lavt hængende frugter som Trump bare kan plukke: Nancy Pelosi, George Soros, Barack Obama – du kommer ikke en gang i nærheden af deres boliger. Det er så let at påvise deres dobbeltmoral. Alligevel tror de at de skal slippe fri ved at sige at en mur er umoralsk? Tror de folk er dumme?

Men Demokraterne forstår ikke de bliver gennemskuet af almindelige mennesker. De fortsætter færden mod radikalisering.

Det sidste år har Demokraterne fået nogle nye stjerner: Alexandra Ocasio-Cortez er ungdommelig og karismatisk. På rekordtid er hun blevet en megakendis. Men selv liberale medier må spørge, hvordan forslagene skal finansieres: Gratis sundhedsydelser til alle, også illegale, gratis universiteter? Bare disse er beregnet til at koste 32.000 milliarder dollar over ti år. Det er en tredjedel mere end statsgælden, som ligger på 22.000 milliarder dollar.

Hvor skal pengene komme fra? Skat på de rige. Ocasio-Cortez har foreslået 72 procent skat på alt over ti millioner dollar. De rige er blevet rigere også i USA. De tilhører sædvanligvis Demokraterne. Men nu stopper de op og nøler. To rige liberale, Michael Bloomberg og Starbucks-gründer Howard Shultz, har afvist forslagene og kaldt dem totalt urealistiske.

Ocasio-Cortez er også i gang  med et grønt skifte. Hun sagde for bare nogle uger siden at verden vil gå under om 12 år hvis ikke noget drastisk sker.

Med sådanne idéer forvandles Demokraterne til en sekt, og det er det, de er i færd med.

Kirsten Gillibrand der er senator fra New York, har meldt sig ind i kampen om at blive Demokratenes kandidat. Hun skiftede standpunkt da hun mærkede den radikale strømning blandt Demokraterne og går nu ind for at nedlægge grænsepolitiet ICE. En anden kandidat, Kamela Harris, sad i en kongreshøring og sammenlignede ICE med Ku Klux Klan.

Nu er valgkampen begyndt. Disse udsagn vender tilbage og hjemsøger Demokraterne og folk begynder at forstå, at de er blevet gale.

Radikaliseringen på Demokratisk side gør at Trump fremstår som moderat. Når et MS-13 medlem trækker en pistol på en perron i New York City og det hele kan ses på YouTube, bliver de som går ind for åbne grænser afsløret.

National sikkerhed

National sikkerhed er blevet den fremmeste opgave i alle vestlige lande, som følge af presset mod grænserne, og det at man ikke længere ved, hvem der befinder sig i landet. Det er en helt uholdbar situation.

National sikkerhed er grunden til at Bibi Netanyahu har vundet valg efter valg. Vælgerne stoler på ham, ikke på Arbejderpartiet.

Demokraterne er ved at placere sig selv i en position, hvor almindelige amerikanere ikke stoler på dem.

Trump klarede at binde historie og nutid sammen da han henviste til tre veteraner fra D-dag den 6. juni 1944, som sad i forsamlingen. En af dem var med til at befri koncentrationslejren Dachau, og nogle sæder længere væk sad en af dem han var med til at befri.

Det er hvad USA handler om, sagde Trump. Dermed knyttede han befrielsen af Europa, kampen mod nazismen, og forsvaret af jøderne sammen med forsvaret af det ufødte liv. Her går der en rød tråd. Man kan ikke vælge og vrage i sådanne vitale spørgsmål. Man må rejse sig og det gjorde amerikanerne den gang. Det skal vi også i dag. Det er det ”American greatness” handler om, sagde Trump.

Bliver aldrig socialistisk

Netop fordi USA blev grundlagt på respekten for liv og frihed og individets ret til at realisere sit potentiale, vil det aldrig blive socialistisk, sagde Trump. Amerikanerne vil aldrig godtage at deres liv skal styres af en mægtig stat som fortæller dem, hvad de kan og skal.

Det er totalt uamerikansk. Trump brugte flere gange udtrykket: Uamerikansk.

Det har en speciel klang, for det går på hvad amerikanerne er, hvilke værdier, der har gjort America great.

Det lå nedenunder at Demokraterne ikke længere er amerikanske. De er blevet uamerikanske.

Venstrefløjen blandt Demokraterne går åbent ind for socialisme, og forbavsende/chokerende tror mange unge at socialismen er kapitalismen overlegent. De synes forskellene er blevet så store og livet så besværligt at de gerne hævner sig på de rige. Tag pengene fra dem.

Det vil selvsagt bare være som at tisse i bukserne, når det er koldt. Man bliver ikke rig af at dræbe den høne, som lægger guldæggene.

Trump gør noget andet: Han får hønen til at lægge flere guldæg. I januar blev der skabt over 300.000 nye job. 5,5 millioner amerikanere er kommet i job. Beskæftigelsen for sorte, latinos og asiater har aldrig været højere. Det samme gælder for kvinder. Der er skabt over 500.000 nye job i industrien, job som Obama sagde, var borte ”for good”.

Trump beviser, at det er muligt. Amerikanere kan lide folk som får sat ting i værk og ikke giver op.

På bare to år er den politik Trump står for blevet mainstream. Af to grunde. Demokraternes radikalisering og fordi den økonomiske politik har virket.

Trump har holdt sine løfter. Han agter også at holde løftet om muren. Alt andet vil være utænkeligt. Når han får lov til at lægge sagen frem for folket er de enige med ham. Over 70 procent af seerne var enige med præsidenten.

En Rasmussen-måling viser at 48 procent kan lide hans politik.

Anti-Trump-medierne og Demokraterne har rodet sig så langt ud, at de har fået et stort problem: Hvis de fortsætter vil de øge Trumps popularitet. Hvis de tager bestik af situationen må de give ham ret. I begge tilfælde taber de.

Trump har fået frem hvad Amerika er. I nat fik han sat kød på slagordet: Make America Great Again.

Nu begynder folk at skønne på hvad han mener. Greatness er ikke pral og tomme ord. Det er resultater. Det er omsorg for landet.

 

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid