Kommentar

 

USA har været “der” tidligere: Optøjerne i Watts, Newark, da Martin Luther King blev dræbt, eller da Rodney King blev mishandlet i Los Angeles. Fællesnævneren er at en voldshandling mod en enkelt person udløser et raseri som går over i vandalisme.

Forskellen denne gang er at anti-Trump-medierne legitimerer og opildner til uro, godt hjulpet af den forrige præsident.

Det er 68’ernes svanesang: Får vi det ikke som vi vil, brænder vi hele lortet ned.

De sidste tre dage har det liberale USA fået et glimt af hvad de har udløst. Da CNN-hovedkvarteret i Atlanta blev angrebet blev det klart at hoben ikke gør forskel. For dem er medier bare medier. Det må chokkere CNN og ligesindede, men får det dem til at revurdere situationen?

Det står tilbage at se. Heller ikke danske medier har taget budskabet til sig. De fortsætter med at henvise til George Floyd-historien, som om den fortsat er det centrale.

Det er den ikke. Nu er det angrebet på politiet. Journalister vil ikke forstå, at når de – journalisterne – mistænkeliggør politiet som racister, så ender det med at ikke bare politistationer og politibiler, men også TV-hovedkvarterer bliver angrebet.

ANNONSE

To ting løber sammen i disse optøjer: Demokraternes systematiske negligering af de sortes boligområder, deres favorisering af illegale som ikke har hjulpet de sorte, forfaldet i lov og orden, etablering af ”sanctuary cities”, som beskytter selv kriminelle mod udlevering til de føderale myndigheder. Forsvaret for åbne grænser. Et vigtigt punkt for samtlige Demokratiske kandidater har været opløsning af grænsepolitiet, ICE.

Det ideologiske: Fremstillingen af USA som racistisk.

Strukturel negligering og ideologisk had bereder grunden for at dagens optøjer er mere alvorlige end tidligere, plus den vigtigste faktor: Præsidenten de hader over alt.

Der har du tre faktorer som til sammen gør, at medierne ikke klarer at lade være med at støtte volden eller at stå passivt og se på.

Med Obama fik 68’erne en følelse af at kunne realisere utopien alligevel. Derfor blev han beskyttet af medierne og gjort til deres yndling. Han kunne ikke lave fejl.

Forfaldet i det Demokratiske Parti har stået på længe, men steg under Obama.

Resultatet var at han tabte delstatsforsamlinger og guvernører i hobetal. De sorte fik madkuponer.

Negligering og had mod USA

Det er i Demokratisk-styrede delstater og byer at hjemløshed breder sig og byerne forfalder. Samtidig har Demokraterne systematisk kritiseret politiet og Amerika for at være racistisk.

De, der troede at USA havde lagt historien bag sig, må tro om igen. Hvis man lytter til Demokraterne er racismen værre end nogensinde og Trump har fået dem til at gå helt bananas.

Barack Obama har her spillet en meget lidt ærefuld rolle. I 2015 da noget tilsvarende udspillede sig i Baltimore som i Minneapolis nu fordi en Freddie King blev dræbt, gik hoben amok og brændte dele af byen ned. Obama sagde at dette ikke har noget med retfærdighed og protest at gøre, det er plyndring, vandalisme.

Men nu sendte Obama et statement ud som appellerer til demonstrantenes og voldsmændenes vrede: Han snakker om racismen i det amerikanske samfund som problemet.

Dette er en kynisk udnyttelse af en situation til egen politisk fordel. Men det er samtidig en måde at frikende sig selv på.

Retfærdighed nu – lynchning

Demokraterne håber at vreden vil ramme Trump. De forsøger af få den til at gøre det. Twitter forsøger at gøre Trump til problemet pga. et ord i en twittermelding. Men direkte trusler om lynchning lader de stå.

Tucker Carlson fortæller om hvordan had – og voldsopfordringer på Twitter manifesterer sig i fysiske trusler på gaden.

Men det er nødvendigt at holde tungen lige i munden.

For et par uger siden var det en anden voldshændelse i Georgia som fik meget medieopmærksomhed: En sort mand Ahmaud Arbery var gået ind i et hus under opførsel og der var blevet ringet til politiet. Gregory and Travis McMichael havner i klammeri med ham og Arbery bliver dræbt. Sagen voksede i medierne og de to mænd blev arresteret.

Men før det tweetede borgerrettighedsaktivisten Shaun King, at han vidste, hvor de boede og at det kun var ham, der stod i vejen for at der kom 150 mennesker udenfor huset for at skaffe retfærdighed her og nu.

Shaun King har gode kontakter i Washington. Han bliver ikke smidt ud af Twitter.

Noget lignende skete i Minneapolis. Der samlede en gruppe mennesker sig foran statsadvokatens hus og råbte “We want Justice and we want it Now”.

De mener det: Instant justice, øjeblikkelig hævn

Derfor har optøjerne også karakter af Instant Justice. Det er ikke plyndring. Det er noget andet. Det får de liberale medier til at flakke med øjnene. Selv Republikanerne er tavse, siger Tucker Carlson. Utroligt.

Obama og Biden angriber politiet og lover at der vil blive mere dialog hvis Biden kommer til magten.

Tucker Carlson er denne gang helt på toppen, og der er han ganske alene.

ANNONSE