Dag: 20. juli 2019

Rogier van der Weyden (c.1400-1464) Olje på eiketre, Hospices de Beaune, Beaune. De to øverste felt viser Marias bebudelse etter Lukas-evangeliet, den nederste fra venstre donoren kansler Nicolas Rolin (1376–1462), den hellige Sebastian,, den hellige Antonius (han med fristelsene) og donorens ektefelle Guignone de Salins (1403-1470). Omtrent samtidig burgundisk kormusikk, Johannes Ockeghems (c.1410-1497) Missa pro defunctis […]

Les Mer...

Jaleh Tavakoli slutter som bloggskribent i Jyllands-Posten. Hun gør det fordi myndighederne ikke har opgivet at spørge hende ud om hendes skribentvirksomhed, der udløser trusler. Og siden hun er plejemor sætter det barnet i fare, og det vil ikke staten.

Les Mer...

Samuel Barbers (1910-1981) Summer Music for blåserkvintett fremføres her av Carl Nielsen-kvintetten, som består av Kenny Aaberg Larsen, fløyte, Daniel Bogorad, obo, Nicolai Eghorst, klarinett, Christian Vinther, horn, og Magnus Koch Jensen, fagott. Opptaket er fra 2015 Carl Nielsen International Chamber Music Competition, og stedet er Koncerthuset i Danmarks Radio.

Les Mer...

Danske journalister har intet besvær med at afgøre, hvem der er den gode, og hvem der er den onde, i konflikten om adgangen til Hormuz-strædet. Det er gået hen over hovedet på journalisterne, at Iran er verdens ledende statssponsor af terror.

Les Mer...

Rene Fredensborg fra Radio24syv har interviewet Firoozeh Bazrafkan – blandt andet om udstillingen Den politiske kunst i Læsø Kunsthal:

Les Mer...

Hvad kommer det af, at sager som burde have rystet en hel verdensdel, forbigås i næsten total tavshed? Er Europa paralyseret allerede?
Den spanske storavis El Mundo skrev tirsdag om en migrantbåd i Alboransøen hvor menneskene ombord blev vidne til den ultimative grusomhed.

Les Mer...

U-domstolens seneste afgørelse om familiesammenføringer, blev leveret helt uden samfundsmæssig perspektivering. Et læserbrev af lic.agro. Knud Larsen fra Hvidovre udpensler konsekvensen i Weekendavisen – Henteægteskaber.

Les Mer...

Når man læser at tretten ‘unge mennesker’ lavede optøjer i Djurs Sommerland, tænker man sit, men når det ligefrem fremgår, at der blev taget kvælertag på en af vagterne, og kom til håndgemæng med betjente, så fordufter enhver tvivl.

Les Mer...

Det mest skræmmende ved bogen Terroristen er afsløringen af, hvordan Omar el-Hussein uden videre får hjælp af trosfæller fra Mjølnerparken til trods for, at disse er fuldt bevidste om, at el-Hussein har skudt og dræbt en mand.

Les Mer...