Kopierede/fra hoften

 

Migranter i en gummibåd i Middelhavet er i færd med at blive samlet op af den spanske redningsbåde.

Hvad kommer det af, at sager som burde have rystet en hel verdensdel, forbigås i næsten total tavshed? Er Europa paralyseret allerede?

Den spanske storavis El Mundo skrev tirsdag om en migrantbåd i Alboransøen hvor menneskene ombord blev vidne til den ultimative grusomhed.

Om eftermiddagen den 5. juli lagde båden ud fra stranden i Kariat Arkmane i Marokko, ikke langt fra Nador, med 17 vestafrikanere ombord. Da de kom ind i spansk territorialfarvand ved daggry morgenen efter, og den spanske redningstjeneste tog dem med til havnen i Almeria, var der kun16 tilbage. Hvad var hændt med den forsvundne?

En af de unge mænd som havde været med på overfarten, fortalte det til en Røde Kors-medarbejder: Menneskesmugleren, Oumar Diallo fra Guinea, som havde indkasseret 2500 euro fra hver af passagerene, opdagede at en af dem havde taget noget juice fra ham, og reagerede med at skære hovedet af ham og kaste det overbord.

Den hovedløse krop blev siden liggende tilbage i tre kvarter til skræk og advarsel. De andre passagerer rystede af frygt, men vovede ikke engang at åbne munden af tanken på at de selv kunne blive det næste offer.

ANNONSE

Men så snart de var i land, var der nogen som vovede at fortælle historien til politiet, hvorpå Diallo blev arresteret.

Flere af passagerene ombord døjer fremdeles med søvnløshed efter det som skete, og nogle af dem har haft behov for psykologisk hjælp.

Men flere andre migranter er blevet gale uden at have bevidnet sådanne grusomheder, skriver El Mundo. Når drømmene om migrationen møder virkeligheden, taber folk hovedet, forklarer en psykolog i Tanger. En mand fra Kamerun fortalte at en mor havde kastet sit eget spædbarn overbord under overfarten som et offer. Det specielle er at flere migranter tror at de må ofre en sjæl i bytte for overlevelsen.

Vi forstår hvorfor indvandringsliberale europæiske medier er tilbageholdne med at gengive sådanne historier: De lever på drømmen om en flerkulturel harmoni. Men hvordan kan overtroiske afrikanere, som er rede til at ofre egne børns liv, nogen sinde blive en harmonisk del af det europæiske samfund? Smuglerens grusomhed er desuden ikke Europas skyld heller, og skyldbetynget vil man gerne være, helst på andres bekostning – det tager sig godt ud.

En psykolog i Spanien fortæller om lignende ting som kollegaen i Tanger, men lægger til at forsøgene på at følge op på personerne det drejer sig om, er forgæves. Efter kort tid forsvinder de til Frankrig. Og nogle af dem bliver måske dine naboer lidt senere.

En marokkansk menneskerettighedsorganisation siger til den spanske avis at den allerede var kendt med at Oumar Diallo drev for brutal pengeafpresning af migranter, før han skar hovedet af en af sine passagerer. Diallo blev anmeldt til marokkansk politi en række gange, men blev løsladt hver gang.

Samtidig har EU givet Marokko 140 millioner euro for at styrke grænsekontrollen. Verden vil dels bedrages og dels ikke vide noget overhovedet. Prisen for at holde sig så dårlig orienteret, bliver høj.

ANNONSE