Nyt

Den svenske efterretningstjeneste SÂPO kræver seks imamer udvist fra Sverige. De skulle alle have opfordret og medvirket til terrorisme og støtte til hvad der kaldes “udenlandske terrororganisationer”.

Imamerne anser for en risiko for den svenske nation.

Det oplyser direktøren for SÂPO Klas Friberg der dog ikke vil bekræfte det nøjagtige antal.

“Vi er nu kommet frem til et sted hvor vi har været i stand til at kortlægge forskellige typer af platforme, hvor aktører i dette miljø har været i stand til at prædike, forkynde og radikalisere og tilskynde til vold for at vælte samfundet”

“Vi har nu sammenstillet oplysningerne på sådan em måde, at vi kan vise det har påvirket personer til at rejse og tilslutte sig terrororganisationer”. 

Den svenske Migrationsstyrelse er enig i konklusionerne.

Selvom Islamisk Stat formelt er slået ned vurderer SÂPO der er samme antal muslimske ekstremister som for fem år siden. Antallet skulle være omkring 2.000 og udgør dermed 2/3 af alle registrerede ekstremister.

Hvorvidt kravet om udvisninger eksekveres er ikke klart. Alternativt kan de sættes i forvaring eller registreres og overvåges.

ANNONSE