Kommentar

Det er altid underholdende når MSM taler etik og moral. Når velfærdsmigranter drukner, så bringer alle medier knivskarpe billeder af de døde. En del vil huske 3-årige Alan Kurdi, og for tiden er det fotoet af 23-årige Oscar Ramirez og hans 1-årige datter Valeria, der druknede i Rio Grande i forsøget på ulovligt at krydse grænsen til USA.

I seneste udgave af Presselogen var der bred enighed i panelet om nødvendigheden af at bringe billedet, og argumentationen er et par ord værd. Vi får ikke billeder af døde terrorofre (af etiske årsager), men vi skal se døde grænseoverløbere, fordi 1) Billedet er ikonisk, et symbol på en konflikt og 2) Det sætter fokus, og kan være med til at ændre forholdene. De to på skærmen citerede Twitter-kommentarer var helt på linje.

Jeg ville gerne illustrere denne her post med et sløret ’still’-billede fra den meget omtalte video af Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland, der blev dræbt af islamister sidste år, men jeg må hellere lade være. Snaphanen endte i håndjern, og har endnu ikke fået sine computere tilbage.

ANNONSE

Et andet ikonisk billede: Alan Kurdi der druknet under overfarten fra Tyrkiet til Grækenland

 

“… et ikonisk billede, som kan være med at sætte fokus på den grænsekonflikt.” (Lisbeth Knudsen, Mandag Morgen)

“… der er billeder som bliver symboler på en konflikt.” (Ulla Pors, TV2 News)

“… et ikonisk billede… der kan skabe nogle forandringer (Michael Dyrby, BT)

“Billeder kan jo ændre ting… Der er mange som synes det er godt, at der bliver bragt fokus på at der er noget galt her. … det her er alvor – der er faktisk mennesker der dør.” (Poul Madsen, Ekstra Bladet)

“… hvis de billeder hjælper med til at få folk til at indse konsekvenserne af krig og den førte politik, så vis dem endelig.” (Dorthe Annette Hansen på Twitter, 30. juni 2019)

“… billedet i dette tilfælde er nødvendig for at skærpe problematikken for migranter og flygtninge. Vi skal have den rå, ellers glemmer vi problemerne. (Jesper Sebberlin, på Twitter, 30. juni 2019)

Ikke ikonisk: Billedet af vores “egne” dræbte på Bataclan. At videreformidle jihadisternes vold bliver nu stemplet som at løbe voldsmændenes ærend. Det viste sig for alvor med billederne og vidoen af drabene på Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland i Marokko i desember.

ANNONSE