Tavle

Per Kirkeby ‘s første kunstværk (cirka 1952). Et maleri med titlen Uden titel. Maleriet forestiller Kirkebys tegnelærer Sessingø på vandring i Norge. På sin vis ligner det en Edvard Munch. En kunstner som Kirkeby var optaget af hele sit liv. Ikke mindst sidst i livet, hvor Kirkeby igen og igen kredsede om Munch og dennes “ryggesløse” maleri. Noget Kirkeby selv gerne ville nærme sig.

Om Kirkeby kom i mål med det projekt er et åbent spørgsmål. Per Kirkebys tyske gallerist Michael Werner var ikke bange for at komme med meget bastante anvisninger til Kirkeby, hvad Kirkebys maleri angik. Anvisningerne som Kirkeby tillagde stor vægt. Måske spærrede galleristen, der havde drevet Kirkeby frem til et internationalt niveau, i sidste ende for Kirkebys fri udfoldelse, hvad det sene maleri angår.

(Foto: Pressefoto)

Se også
Guldhornene – tyve gennem tiden

ANNONSE

Læs også

Vampyr II (1895/1902) -
Vampyr (1894) -
Stadens utkant (1899) -
Frogner Hovedgaard (1842) -
Han kan give dig hvile -