Kopierede/fra hoften

Ole Luk ‘s brug af et maleri af H.A. Brendekilde på coveret minder om Burzum / Varg Vikernes ‘s tilsvarende brug af malerier af den norske maler Theodor Kittelsen.

Hjemmesiden heavymetal.dk skriver om Afsky ‘s album Ofte Jeg Drømmer Mig Død:

“Ole Luk har i en årrække været en af de mest toneangivende kunstnere på den fremadstormende danske black metal-scene. Med sit soloprojekt Afsky, og ikke mindst med gruppen Solbrud, står han bag flere af genrens mest markante udgivelser her til lands, og nu er han klar med sit andet fuldlængdealbum fra Afsky, Ofte jeg drømmer mig død. Det er et album, der benytter tekster af gamle danske digtere som H.C. Andersen, Emil Aarestrup og ikke mindst Jeppe Aakjær til at fortælle historier om ’den lille mand’, hvis lod det er at måtte slide og slæbe for andre gennem hele sit utaknemmelige og alt for korte liv. Det tema illustreres næppe bedre end med coverets gengivelse af H.A. Bredekildes berømte maleri, ’Udslidt’, der viser en gammel, nedslidt landarbejder, der er faldet om på herremandens mark. Knælende ved siden af ham sidder en kvinde, der ikke kan gøre andet end at skrige sin fortvivlelse og magtesløshed ud. Et utroligt stærkt billede og et ambitiøst valg som pladecover, for det stiller store krav til indholdet på Ofte jeg drømmer mig død at skulle leve op til de følelser, ’Udslidt’ fremkalder.”

Tracklist:

Altid Veltilfreds
Tyende Sang
Imperia
Bondeplage
Stemninger
Angst

 

Se også
Malerier – blandet

Teori: H.A. Brendekilde inspirerede Edvard Munch til Skriget

ANNONSE