Kunstbilde

Eugène Jansson (1862-1915)
Olje på lerret, 152 x 136 cm, Nationalmuseum, Stockholm.

Av helsemessige og økonomiske årsaker fikk ikke Eugène Jansson gjennomført noen akademisk utdannelse eller studiereiser til utlandet. I 1886 ble han medlem av Konstnärsförbundet, og knyttet der viktige kontakter. Hen tok også sterke inntrykk av Edvard Munchs malerier, som han først ble kjent med 1894. En annen viktig innflytelse var Richard Bergh (1858-1919).

Fra 1891 var Eugène Jansson bosatt på Södermalm i Stockholm, og det var derfra han hentet de fleste av sine best kjente byprospekter. Av hensyn til hans kroniske nyresykdom var han anbefalt å bade og gymnastisere, og han fik adgang til Flottans badhus på Skeppsholmen. Der fant han modeller til de mannlige aktbilder han for det meste konsentrerte seg om etter århundreskiftet.

ANNONSE