Dag: 17. august 2018

Théodore Chassériau (1819-1856) Olje på tre, 37,1 x 29,4 cm, Museum of Fine Arts, Houston På midten av 1800-tallet ble det som senere er kjent som orientalisme svært populært blant (for det meste) franske kunstnere. Théodore Chassériau besøkte Algerie for første gang i 1846, og fant mange motiver i det jødiske kvarteret i Constantine. Dette […]

Les Mer...

En time før bilbrannene mandag mottok Expressen en video med tre krav, og beskjed om at noe stort snart kom til å skje. Hovedbudskapet var at politiet og sosialstyrelsen skal “lägga av” – holde seg unna.

Les Mer...

Ashwaq Ta’lo. Stillbilde: YouTube.   En ung yezidi-kvinde, som 15 år gammel blev solgt som slave, efter at den islamske stat (IS) angreb nordlige dele af Irak for fire år siden, er flygtet fra Tyskland, hvor hun kom til som flygtning, efter at hun havde mødt sin egen overgrebsmand, en IS-aktivist, på gaden i Stuttgart. Det […]

Les Mer...

Et amerikansk par blev dræbt sammen med en sveitser og en fra Holland i et islamistisk angreb i Tadjikistan den 29. juli, mens de var på cykeltur rundt i verden. Nu er flere detaljer om de dræbte kommet frem. De unge idealister Jay Austin og Lauren Geoghegan, som begge var sidst i 20-erne, opsagde deres kontorjob i Washington, DC, for at starte på den store dannelsesrejse.

Les Mer...

En bevægelse, der benægter at religion, frihed og skabertrang kan harmonere, gør sine trosfæller til passive og dumme individer. Når det religiøse nærmest er en besættelse, dræbes den kritiske, logiske og kreative tankegang. 

Les Mer...