Nyt

Et amerikansk par blev dræbt sammen med en sveitser og en fra Holland i et islamistisk angreb i Tadjikistan den 29. juli, mens de var på cykeltur rundt i verden. Nu er flere detaljer om de dræbte kommet frem. De unge idealister Jay Austin og Lauren Geoghegan, som begge var sidst i 20-erne, opsagde deres kontorjob i Washington, DC, for at starte på den store dannelsesrejse.

«Jeg er træt af at tilbringe de bedste af mine dage foran en glødende rektangel, og at farvelægge de bedste år af mit liv gråt i gråt”, skrev Austin på sin blog før han sluttede. «Jeg er gået glip af for mange solnedgange, mens jeg havde ryggen til. For mange tordenbyger passerede uset, og for mange milde briser gik ubemærket hen.»

På Instagram og på en fælles blog skrev Austin om den åbenhed, de ønskede at legemliggøre og de gode handlinger, som bliver gengældt fra fremmede:

«Du læser aviserne, og du bliver forledt til at tro, at verden er et stort, skummelt sted. Du hører, at folk ikke er til at stole på. Det er dårlige mennesker der ude. Folk er onde. Jeg køber den ikke.»

Og han fortsatte:

«Ondskab er et koncept vi har fundet på for at håndtere kompleksiteten i forholdet til medmennesker, der har værdier og tro og perspektiver forskellige fra vore egne. I det store og hele er mennesker søde. Selviske nogen gange, nogle gange kortsigtede, men søde. Generøse, fantastiske og søde.»

Men Austin og Geoghegans drømmetur endte grusomt og tragisk, da de kom til Tadjikistan, et land kendt for sine forbindelser til islamisk terror. De cyklede langs en landevej, da en bil kørte dem ned med vilje. Derefter hoppede fem mænd ud af bilen og stak parret til døde med knive, sammen med to andre cyklister i følget. To dage senere publicerede ISIS en video, som viste de samme fem mænd siddende foran det sorte ISIS-flag, og lovede at dræbe alle vantro, ifølge The New York Times.

Nogle anser tragedien som en advarsel om ikke bare farerne ved at rejse men også ved naive holdninger generelt. En alt for generøs tolkning af menneskets natur ligger bag mange af dagens såkaldt progressive bevægelser, inklusiv indvandring, samfundsordenen og støtten til socialisme. Og det koster liv. At mange mennesker er generøse, fantastiske og søde, betyder nemlig ikke at alle er det. Samtidig minder jeg debattørerne om at det hverken er «velfortjent» eller «frydefuldt», at mennesker bliver dræbt fordi de ikke bruger hovedet. Behave.

ANNONSE

Kilde: Pluralist

 

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria