Nyt

Søndag morgen forsøgte 300 migranter at komme ind i den spanske enklave Melilla der ligger i Nordafrika ved grænsen til Marokko. Omkring 200 migranter kom ind. En migrant oplyses at være omkommet ved angrebet.

Mellia er sammen med Ceuta to enklaver der tit bliver overløbet af migranter der vil til Europa. Ved søndagens angreb handler det sig om afrikanere fra Sub-Sahara.

Ifølge den spanske avis El-Mundo skulle migranterne have råbt “Sejr, sejr, sejr ..” da var kommet ind i Melilla.

Så sendt som lørdag havde den spanske indenrigsminister Fernando Grande-Marlaska eller modtaget hans kollega Abdelouafi Laftit fra Marokko om samarbejde om “legal” migration og forbedring af samarbejdet med Marokko. Indtil videre er 6.000 migranter ankommet til Melilla og Ceuta i 2018 ud over de 40.000 der er ankommet til Spanien over Middelhavet.

Der skulle i Marokko være titusinder af migranter der venter på overfart og adgang til Europa. De fleste kommer fra lande syd for Sahara.

DPA – 300 Migranten stürmen EU-Grenzzaun in Marokko – ein Toter

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet