Kommentar

Uagtet, om du er kristen eller ateist, så hold fast i det symbol, der kendetegner vor frie verden, nemlig korset – og kæmp for det. Skts Bendts kirke Ringsted

Nej, det er jeg så heller ikke – kun lidt. Men vi er begge født i et land, hvor kristendommens principper stadig er gældende. Og det skal du være glad for. For denne religion har de seneste 200 år betydet, at du og jeg er frie mennesker – i modsætning til millioner af andre mennesker, hvis religion fastsætter og styrer deres liv her på jorden.

Her vil du sikkert indvende, at det var datidens modige politikere, der gav os friheden. Ja, men de kunne ikke have formået det, hvis de var underlagt en religion, der ikke gav dem mulighed for at ytre deres ønsker og krav.

For i vort land slår man ikke folk ihjel, blot fordi de har en anden mening. Naturligvis har der været situationer, hvor magthaverne skulle presses til det yderste, men aldrig, aldrig i samme omfang som det, vi har set i mange andre lande.

ANNONSE

Hvorfor?

Fordi kristendommen har givet os et sæt etiske spilleregler, hvor essensen kort fortalt er, at vi skal opføre os pænt over for hinanden. 

Derfor har Danmark indtil for tyve år siden været et homogent, trygt og fredeligt land, hvor vi alle i øvrigt frit kunne udtrykke os. Også uagtet, at mange fremmede gennem tiderne har slået sig ned hos os. For de har valgt os, og vi har accepteret dem. 

Sådan er det ikke længere.

En helt anden type mennesker, der har invaderet vort land, ønsker ikke vore værdier – og slet ikke de spilleregler, som vi er vokset op med. Fordi de har en religion, som i over 1.400 år har været en fjende af kristendommen. 

Det kan betyde enden for det frie samfund, som du og jeg er en del af.

Derfor skal du – når du ser en kirke, hvor korset troner på toppen – ikke nødvendigvis opfatte det som religiøst, men som et symbol på den frie verden. En verden, hvor du og jeg blandt andet kan kritisere hinanden, dronningen, vore politikere og alle andre. Det hedder demokrati. 

Men vælger du at tie, og ikke agere mod den halvmåne, der truer med at sætte sig på toppen af vore kirker, kan du og jeg om ti år ikke længere frit udtrykke vore meninger.

Tror du mig ikke? Så tænk på, at alene i Tyskland er der inden for de seneste 25 år lukket 340 kirker. Til gengæld er der nu 2.500 moskeer i landet. Den tendens vil også brede sig til Danmark. Og for hver gang der forsvinder en kirke, så husk, at der så også forsvinder en stor del af din fortid og dine værdier.

 

 

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet