Kommentar

Hermed tillader jeg mig at skrive til dig, da jeg er en af dine utallige millioner af facebook-brugere.  En bruger, der indtil nu været glad for at bruge dit enestående værktøj til at komme i kontakt med andre mennesker.

For du har om nogen skabt en revolutionerende mulighed for at folk over hele verden kan komme i kontakt med hinanden.  Derfor blev jeg også så glad, da jeg i 2012 læste din vision om Facebook:

”Vi tror på, at værktøjer, der hjælper folk med at dele, kan skabe en mere ærlig og gennemsigtig dialog om regeringsførelse, som kan medføre mere magt til folket, mere kontrol med embedsmænd og bedre løsninger på nogle af vor tids største problemer”.

Især blev jeg glad for ordene: – Mere magt til folket.

For disse ord troede jeg betød, at vi almindelige borgere frit kunne udtrykke os på Facebook.  Altså, at vi frit kunne skrive om alt – også at vi frit kunne kritisere, fordømme, lave satire eller på andre måder udtrykke vore meninger med dem, som vi er uenige med.

ANNONSE

Men det er så lige her, at jeg – sagt med al respekt – er blevet skuffet over dig.

For det forekommer mig, at dit slogan ”mere magt til folket” nu er blevet udvidet. For i min optik hedder det nu ”mere magt til folket, hvis bare det har de rigtige holdninger – altså mine”. For du har valgt at gøre dig til dommer over, hvad vi brugere må mene, og især, hvad vi ikke må mene.

Uagtet, at du ved, at alle nationer har en injurielovgivning, der kan træde i kraft, hvis en borger i tale og skrift krænker et andet menneske. Men den har du valgt at se bort fra. For du mener åbenbart, at dit etiske kodeks er højere end alle de nationale domstole.

Det er vi millioner af facebook-brugere verden over blevet forundret over.

Min næste indsigelse  – og nu kan det være, at jeg bliver lidt personlig – men det bliver mellem os to.  Jeg kommer jo tilfældigvis fra et lille nordisk land, der hedder Danmark. Et demokratisk land, der under 2. verdenskrig reddede omkring 7.000 jøder fra en fremmed magt, hvis ideologi ikke tillod at dit folk skulle eksistere.

En aktion, som den dag i dag giver respekt for Danmark over hele verden. Især hos jøderne, der i over tre hundrede år har kunnet leve i fred og harmoni her i mit land. Men sådan er det ikke længere. I disse år flygter flere og flere jøder ud af Danmark. Hvorfor? Fordi der findes et andet folk, der hader dem mere en pest eller kolera. Og det er muslimerne, hvis børn i de fleste af familierne bliver opdraget til at hade det jødiske folk.

Det betyder så også, at de hader dig, kære Mark.

Og så kommer vi til mit spørgsmål. Hvorfor er det så om nogen lige præcis dig, der på Facebook forbyder kritik af en bevægelse, der selv i deres bibel betragter alle vestlige som ”vantro” – især jøderne? Og hvorfor giver du milliarder af dollars til arabiske fonde/organisationer, hvor det er blevet dokumenteret, at mange af de penge går videre til krigeriske, arabiske bevægelser?

Måske er det bare mig, der er naiv, men jeg skal da hilse og sige, at vi alene her i Danmark, er mange, der er dybt forundret over dine bevæggrunde.  At du, der tilhører et heroisk folk, forbyder kritik af dem, der hader dig og dine landsmænd, er noget vi slet ikke kan forstå.

Og vi kan heller ikke forstå, at folk i både Danmark og i mange andre lande, der nu lider under den islamiske dominans, ikke længere frit må udtrykke kritik mod den på din Facebook.

Danmark kæmpede i sin tid for dit folk. Men du ønsker ikke at kæmpe for os eller andre frie lande.

Med venlig hilsen/ yours sincerely

Peter Qvistgaard – en borger i et lille, demokratisk land, hvor alle under ansvar har lov til at kritisere alle. Det hedder ytringsfrihed.

ANNONSE