Dag: 20. juli 2018

Denne tunge og fugtige tåge, der i snart 40 år har indhyllet et lille goldt land langt mod nord, har ikke tænkt sig at slippe sit tag og drage videre. For den er begejstret over den modtagelse, den har fået fra mange af rigets indbyggere, der er vilde med dens hallucinerende og psykedeliske egenskaber.

Les Mer...

I de senere dage har en video spredt sig på de sociale medier. Videoen viser “unge” der plyndrer bagagerummene i en bus, mens den kører. Videoen er optaget i Frankrig angiveligt efter VM-finalen. Nu bekræfter selskabet Flixbus det handler sig om en af deres busser og at den blev udsat for plyndring. Buschaufføren erkendte hurtigt […]

Les Mer...

Johann Gottfried Schadow (1764-1850) Gravmonument for prins Alexander von der Mark (1779-87), marmor, Alte Nationalgalerie, Berlin Foto: Andreas Praefke, Wikimedia Commons. Schadow var omtrent samtidig med franskmannen Jean-Antoine Houdon (1741-1828), italieneren Antonio Canova (1757-1822) og ikke minst islandsk-danske Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Felles for disse fire billedhuggere var en klassisistisk stil, der balanse er idealet, og […]

Les Mer...

I et af de sædvanlige polemiske opslag på “Nationen” skrev journalist Thomas Harder, at en “Marie V” ville have 2.000 såkaldte “kvoteflygtninge” den 6. juli 2018. Men det er ikke hende som skal modtage dem, som overskriften antyder. Det er faktisk Danmark som hun skriver skal modtage dem fordi som hun flere gange skriver “landet […]

Les Mer...

Tysk politi har arresteret en ca. 35 år gammel mand, angiveligt fra Iran, som fredag eftermiddag stak og sårede 14 personer med kniv, to af dem alvorligt, ombord på en bus i Lübeck, melder Deutsche Welle. 

Les Mer...

Det skriver Nordsjællands Politi Onsdag den 11. juli blev der affyret flere skud fra en bil, der jagtede en anden bil på Lundtoftevej i Lyngby. Ingen personer blev ramt ved skudepisoden, men Nordsjællands Politi betragter hændelsen som et drabsforsøg. Sidenhen har Nordsjællands Politi efterforsket sagen, og de efterlyser nu information om den bil, hvorfra skuddene […]

Les Mer...

Den tyske regering ønsker at Forbundsdagen skal vedtage en ny lovgivning, hvor Tunesien, Marokko, Algeriet og Georgien defineres som trygge ophavslande, så personer derfra, der søger om asyl i Tyskland, lettere kan sendes tilbage.

Les Mer...

Britisk politi har identificeret flere mistænkte gerningsmænd efter giftattentatet mod Sergej Skripal og hans datter Julia, ifølge PA.

Les Mer...

En mand på vej hjem fra arbejde blev røvet og mishandlet af en drengebande. Manden har givet et signalement af gerningsmændene, men svensk politi hemmeligholder det.

Les Mer...

Den har været død længe, dødfødt faktisk, men nu begraves den. Den specielle efterforsker Robert Mueller har sigtet nogle flere russere, denne gang agenter, for at have koordineret en indsats med det formål at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

Les Mer...