Nyt

Kart: Google Maps

 

Den tyske regering ønsker at Forbundsdagen skal vedtage en ny lovgivning, hvor Tunesien, Marokko, Algeriet og Georgien defineres som trygge ophavslande, så personer derfra, der søger om asyl i Tyskland, lettere kan sendes tilbage.

Dette blev besluttet i et ministerråd onsdag, melder den tyske internationale radio- og tv station Deutsche Welle

Initiativet er en del af indenrigsminister Horst Seehofers strategi for bekæmpelse af illegal migration.

«This means that people from these safe countries cannot call upon a right to asylum (in Germany),» German Interior Minister Horst Seehofer told reporters, adding that the proposed legislation was «an important contribution» to Germany’s attempts to balance humanitarian concerns with a desire for «order.»

Asylsøgere fra de tre nordafrikanske lande er ikke sjældent blevet sendt til Tyskland af deres egne familier for at drive berigelseskriminalitet. For tyske konservative er kriminalitetsbekæmpelse da også en del af begrundelsen for forslaget:

«The classification of these states is long overdue,» said the deputy chairman of the conservative CDU/CSU parliamentary group, Stephan Harbarth, in a statement. «Unfortunately it’s also true that migrants from these countries are disproportionately involved in criminal acts.»

Det er imidlertid et åbent spørgsmål om forslaget vil blive vedtaget.

Da den nye lovgivning vil få konsekvenser for delstaterne og for den føderale regering, skal en vedtagelse i Forbundsdagen stadfæstes af Forbundsrådet (”Overhus”o.a.), hvor regeringen ikke har flertal.

De Frie Demokrater er positive, men repræsentanter for De Grønne er skeptiske:

On Wednesday, Green Co-Leader Robert Habeck told a consortium of German newspapers that «so-called safe countries of origin do not solve any problems.»

«If it’s about returning people from the Maghreb states, you need functioning return agreements. If it’s about fighting criminality in Germany, you need a well-equipped police force,» he said. «And it is still a fact that journalists, minorities and homosexuals are not safe from persecution and arrest in the Maghreb states,» Habeck added.

Dersom forslaget bliver vedtaget, er det alligevel et åbent spørgsmål i hvilken grad de nordafrikanske lande vil acceptere hjemsendelse af egne borgere.

 

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet