Nyt

 

Britisk politi har identificeret flere mistænkte gerningsmænd efter giftattentatet mod Sergej Skripal og hans datter Julia, ifølge PA.

– Efterforskerne tror, de har identificeret de personer som gennemførte novitsjok-attentatet. De har dobbelttjekket overvågningsvideoer med lister over personer, som er rejst ind i Storbritannien omkring det tidspunkt attentatet skete. De er sikre på, at de mistænkte er russere, siger en kilde med kendskab til sagen til Press Association (PA).

Den russiske eksspion Skripal og hans datter blev forgiftet i den britiske by Salisbury i marts, men begge er nu udskrevet fra sygehuset.

Premierminister Theresa May anklager Rusland for at stå bag nervegiftattentatet, og Storbritannien og andre lande reagerede med at udvise et stort antal russiske diplomater.

Rusland har hele tiden nægtet at stå bag angrebet i marts. De har også hævdet at andre landes efterretningstjenester kan stå bag attentatet.

– Vi ser på dette som en stor provokation, sagde Dmitri Peskov, talsmand for Ruslands præsident Vladimir Putin, tidligere i juli.

Måneden før blev Charlie Rowley og Dawn Sturgess forgiftet af novitsjok i Amesbury, en by nær Salisbury. Sturgess døde på sygehuset af sine skader. Efterforskerne arbejder med at undersøge om giften er identisk med den, der blev brugt ved attentatet mod Skripal.

 

ANNONSE