Nyt

Billedet: Ungarns udenrigsminister Peter Szijjarto / Foto: Wikimedia Commons

 

Ungarns regering følger i USA og Trump-administrationens fodspor, og trækker sig som det andet land i verden fra FN-aftalen om migration, af og til kaldt «Global Migration Compact», som blev vedtaget af FN´s generalforsamling den 19. september 2016 med tilslutning fra 193 medlemslande – alle undtaget USA.

Reuters skriver at Ungarn ikke kommer til at underskrive slutdokumentet til december:

“This document is entirely against Hungary’s security interests,” Foreign Minister Peter Szijjarto told a news conference, adding: “This pact poses a threat to the world from the aspect that it could inspire millions (of migrants).”

Den ungarske udenrigsminister mener, at hele aftalen bygger på en fejlagtig tænkning:

Szijjarto said the U.N. pact was “extreme, biased and facilitates migration.

“Its main premise is that migration is a good and inevitable phenomenon … We consider migration a bad process, which has extremely serious security implications.”

Ungarns regering kundgjorde beslutningen under en pressekonference onsdag, og har omtalt det hele på sine egne nettsider:

“The primary issue for us is the security of Hungary and the Hungarian people, and this document is totally at odds with the country’s security interests”, Mr. Szijjártó said. “According to the Government’s position, the UN Global Compact for Migration is in conflict with common sense and also with the intent to restore European security”, he added.

Udenrigsminister Szijjarto omtaler FN-aftalen blandt andet som et farligt og ekstremistisk dokument, som kan anspore millioner af mennesker til at forlade deres hjem.

Ungarn, som i lighed med de andre Visegrad-lande (Polen, Tjekkiet og Slovakiet) fører en streng migrationspolitik, går altså i felten mod FN-dokumentet i Europa.

Szijjartos syn på sagen kommer imidlertid ikke som nogen overraskelse. For et par uger siden gav han et interview om temaet til Breitbart, hvor han fremhævede at migration ikke er nogen menneskeret, men at folk har ret til at være trygge i deres egne lande, og at Ungarn skal forblive et kristent land:

FN-aftalen ventes at blive undertegnet i Marrakesh i Marokko til december, oplyser New York Times.

Det bliver uden repræsentanter for Ungarns regering, men utvivlsomt med officielle norske repræsentanter til stede – som det også skete da Norge den 2. maj 2018 i samme by undertegnede en politisk erklæring om migration i forbindelse med den såkaldte Rabat-proces, noget Udenrigsministeriet ikke har fundet det besværet værd at fortælle offentligheden om.

ANNONSE

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE