Nyt

Den mægtige, libyske milits, Anas Dabbashi, som tidligere har drevet menneskesmugling, har indgået en aftale med Libyens myndigheder om at standse migranttrafikken ud fra kysten af det nordafrikanske land, indrømmer militsens leder, Ahmed Dabbashi, til The Times, og benægter samtidig anklagerne om, at militsen har modtaget penge fra Italien.

En af den libyske regerings modydelser for tjenesten er at afstå fra at strafforfølge militsen for tidligere forbrydelser, tilføjelser han:

“We did meet with the unity government to counter illegal immigration through assisting the security of Sabratha,” he said from the city, 50 miles east of Tripoli. “This was done in exchange for cleaning the record of the group, and equipment.” The equipment included a fleet of police cars and his forces recently documented the delivery on their Facebook page.

Bashir Ibrahim, the militia’s spokesman, echoed his comments. He said Libya’s government had sent them equipment, boats and salaries in exchange for combating illegal migration.

Ibrahim gør ikke noget forsøg på at fremstille bestræbelserne for at standse trafikken som noget andet end et resultat af en aftale indgået i ren egeninteresse, og han gør situationen helt klar:

Mr Ibrahim called the situation a “truce” dependent on continued support to the militia. “If the support to the brigade of Dabbashi stops, it won’t have the capacity to continue to do this job and trafficking will be back,” he said.

Det virker usandsynligt, at Italia ikke skal have fat en finger med i spillet:

Abdel-Salam Helal Mohammed, a general director of the interior ministry force that is responsible for combating smuggling, said that Italians met members of the militia in Sabratha and came to a deal. “Now there is no trafficking for the past ten days,” he said.

Standsningen i trafikken, og dermed også Europas politiske stabilitet, afhænger altså af en korrupt aftale og samforståelse mellem en svag libysk regering og en væbnet kriminel gruppe, som når som helst kan gøre det stik modsatte af det aftalte, det hele sandsynligvis med lyssky støtte fra italienske myndigheder.

ANNONSE

EUs grænsekontrol er med andre ord outsourcet til menneskesmuglere. At sige, at det europæiske hus er bygget på sandgrund, grænser til en grov fornærmelse af sandet.

ANNONSE